Hruško - jablečná povidla

0 hodnocení
Sdílet Označení

Suroviny

na porce

Postup

1 Hrušky a jablka oloupeme, zbavíme jadřinců a nakrájíme podobně
2 jako houby na sušení. Cca 600 - 700 g hrušek a 200g cukru dáme
3 stranou. V průběhu krájení je postupně promícháme s octem a
4 cukrem. Do cukru je možno vmísit jeden Pektogel pro
5 lepší želírování. Necháme asi 8h působit, přidáme koření a pomalu
6 a za dostatečného míchání vaříme, asi po 0,5 až 0,75 h varu
7 přidáme zbylé hrušky a cukr. Vaříme velmi zvolna ( POZOR NA
8 PŘIPÁLENÍ A KARAMELIZACI ) do požadované konsistence.

Poznámka

Cukru raději méně, použil jsem 385g na kg ovoce. Slyšel jsem, že stačí 200g/kg. Poznámka: počet porcí je v litrech hotových povidel.

Mohlo by Vás zajímat

Servítkový knedlík
V 0,5 dl vlažného mléka rozmícháme droždí, 1 dkg práškového cukru a dáme vykynout. V ohřáté mouce rozmícháme sůl, 3 dkg práškového cukru, přilij...
00:30
K Bramborové placky
Studené oloupané brambory nastrouháme na jemno, promícháme s hladkou moukou, přidáme sůl a a Vajahit rozmíchaný ve vodě. Uděláme těsto jako na k...
00:30 · 01:00
Kašička pro mlsaly, kteří chtějí zhubnout
Základní varianta kašičky, kterou každé ráno dělám je: - 15g vloček (EMCO – jsou dost jemné a proto výborné, ale klidně se mhou použít kterékoli...
00:30 · 01:00
Kapr s černou omáčkou po staročesku
Vše zalijeme litrem sladkého piva, litrem vody a 0,25 litrem octa a vaříme, až zelenina změkne. Scedíme a do scezené omáčky vložíme nasoleného ka...
00:30 · 01:00
mojeSpotřeba.cz - evidence spotřeby energií
Mějte Vaší spotřebu domácnosti plně pod kontolou.
Nenechte se zaskočit vyúčtováním.
Přehledné statistiky, rady pro další úsporu, fotodokumentace odečtů, ...