Indické výpečky
Postup
1 Maso nakrájíme na kostky, dobře promícháme s cukrem, prolisovaným česnekem a dalším kořením a dáme do pekáčku. Zalijeme zákysem nebo šlehaným podmáslím (maso musí být ponořeno) a necháme 2 až 3 dny v chladu odležet. Pak velmi zvolna při nízké teplotě upečeme.
2 Příloha: svatební indická rýže
3 Na oleji osmahneme koření podle vlastní chuti - chilli, kari, kurkumu, drcený hřebíček, pepř, mletou papriku, pískavici - řecké seno, mleté nové koření apod., přidáme odmočené hrozinky a propláchnutou rýži. Vše opečeme. Do rýže pak vmícháme kousky ananasu, oříšky (různé), strouhaný kokos. Vše podlijeme zeleninovým vývarem a podusíme, podle potřeby a chuti lze osolit.
Mohlo by Vás zajímat
1. Papriky rozpůlíme, omyjeme a oloupeme škrabkou. Troubu předehřejeme na 200 °C.
2. Maso omyjeme, osušíme a dáme na pekáč. Cibuli a česnek na...
01:20
Odleželé libové maso nakrájíme na malé špalíčky. Osolíme, opepříme, okmínujeme a promícháme s utřeným česnekem.
Do menšího kastrůlku nebo peká...
01:20 · 01:30
Kotlety omyjeme, osušíme, osolíme, opepříme a obalíme v mouce.
Ve větší pánvi rozpálíme sádlo až se z něj začne lehýnce kouřit, na něm osmahneme...
01:20 · 01:30 · 01:30
Odleželé libové maso nakrájíme na malé špalíčky. Osolíme, opepříme, okmínujeme a promícháme s utřeným česnekem.
Do menšího kastrůlku nebo ...
01:20 · 01:30 · 01:30
Komentáře