Játrové jehly

0 hodnocení02:00
Sdílet Označení

Suroviny

na porce

  • vepřových jater 400 g
  • šunkového salámu 200 g
  • cibule 2
  • velká jablka 2
  • sůl
  • olej
  • kečup

Postup

1 Opraná a osušená vepřová játra si nakrájíme na menší plátky. Jablka oloupeme a také nakrájíme na plátky asi 4 mm silné. Cibuli rozkrojíme na čtvrtky a rozebereme na lístečky. Kolečka krájeného šunkového salám překrojíme na poloviny. Takto připravené suroviny napichujeme na jehly či na špejle, střídáme cibuli, játra, jablka, přeložené půlkolečko salámu. Připravené špízy lehce okořeníme mletým pepřem a pokud je budeme grilovat, pokapeme je trochou oleje. Druhou možností je, opéci je po všech stranách na rozpáleném tuku (olej, sádlo). Podáváme je s bramborem a pokapeme je kečupem. Zeleninová obloha např. jako je na obrázku, není rozhodně na závadu.

Poznámka

http://www.ceskahospodynka.cz/recept.jsp?id=147

Mohlo by Vás zajímat

Špízy
vepřové nebo kuřecí stehenní maso, cibule nebo párek, zelená paprika, slanina, ostravská klobása, kořeněná směs na gyros. Maso, papriku, cibuli n...
01:30 · 
Marinádové ražniči
Připravíme si marinádu. Česnek oloupeme a prolisujeme. Do mísy dáme olej podle potřeby kde vsypeme grilovací koření, prolisovaný česnek a trochu ...
01:30 ·  · 02:00
Masové špízy s rajčaty a cuketami
1. Cukety omyjeme, očistíme a nakrájíme na plát­ky silné asi 0,5 cm. Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na stejně velké kostky. Tymián ope­reme a ...
01:30 ·  · 02:00 · 01:30
Játrové karbanátky
Brambory oloupeme, omyjeme a na jemno postrouháme do misky. Z brambor vytlačíme přebytečnou šťávu. Játra pečlivě očistíme a odblaníme. Poté je um...
01:30 ·  · 02:00 · 01:30 · 00:40 · 
mojeSpotřeba.cz - evidence spotřeby energií
Mějte Vaší spotřebu domácnosti plně pod kontolou.
Nenechte se zaskočit vyúčtováním.
Přehledné statistiky, rady pro další úsporu, fotodokumentace odečtů, ...