Marinádové ražniči

0 hodnocení02:00
Sdílet Označení

Suroviny

na porce

  • vepřová plec 1 kg
  • anglická slanina 20 dkg
  • cibule 3 ks
  • paprika 3 ks
  • marináda:
  • olej
  • česnek
  • grilovací koření
  • podle potřeby:
  • sůl

Postup

1 Připravíme si marinádu. Česnek oloupeme a prolisujeme. Do mísy dáme olej podle potřeby kde vsypeme grilovací koření, prolisovaný česnek a trochu soli. Nejlíp nám chutná grilovací koření Mexiko. Ale můžeme vyzkoušet i jiné grilovací koření.
2 Vepřovou plec nakrájíme na větší kostky a naložíme ji do marinády. Maso Vepřové necháme nejlépe přes noc maso v marinádě odležet.
3 Na druhý den si nakrájíme na kostky papriku a anglickou slaninu. Cibuli na kolečka. Takhle připravené ingredience můžeme střídavé napichovat na jehlu nebo na špejli, pokud grilovací jehly nemáme.
4 Marinádové ražniči grilujeme buď v troubě, v krbu nebo venku na grilu.
5 Marinádové ražniči podáváme s hranolky, kečupem a tatarkou. Kyselá okurka by neměla chybět.

Poznámka

Pro nedělní oběd je tohle ražniči výborným pohoštěním pro přátelé.

Mohlo by Vás zajímat

Ražniči
Maso nakrájíme na menší plátky, lehce naklepeme, osolíme, opepříme a napichujeme ne jehlice střídavě s cibulí nakrájenou na kolečka a na plátky n...
 · 
Ražniči v kastrůlku
Vezmeme kastrůlek podle počtu strávníků, na dno se dá lžíce másla ( do římského hrnce není třeba ). Dno se pokryje malými plátky naklepané krkovi...
 ·  · 00:45
Ražniči v kastrůlku
Název i recept mám od svého tchána, který toto výborné jídlo připravoval v litinovém kastrolu. My ho děláme v římském hrnci nebo remosce. Ve...
 ·  · 00:45 · 01:15
Vepřové ražniči
Vepřové maso nakrájíme na plátky. Plátky naklepeme, osolíme a opepříme a překrájíme na kousky cca 5x5cm. Uzené maso nakrájíme na stejně velké plá...
 ·  · 00:45 · 01:15 · 02:00
mojeSpotřeba.cz - evidence spotřeby energií
Mějte Vaší spotřebu domácnosti plně pod kontolou.
Nenechte se zaskočit vyúčtováním.
Přehledné statistiky, rady pro další úsporu, fotodokumentace odečtů, ...