Klobáska zapečená v briošce (vynikající).

0 hodnocení
Sdílet Označení

Suroviny

na porce

  • velká, čistě vepřová klobáska, čerstvá, nebo uzená, asi 800g 1
  • našlehané vejce 1
  • dijónská hořčice, nebo podobné
  • Těsto na Briošku:
  • polohrubé mouky, nebo pšeničné chlebové 350 g
  • soli 0,5 lžičky
  • cukru 0,5 lžičky
  • balíčky suchých kvasnic 7g každý 2
  • vlažného mléka 110 ml
  • vejce dobře našlehaná 3
  • másla, změklého a nakrájeného na kousíčky 175 g

Postup

1 Připravit si těsto na briošku jeden den dopředu.
2 Přesít mouku a sůl do mísy. Rozpustit cukr a kvasnice ve vlažném mléce. Když vykvasí přidat je do mouky společně s vejci. Pomocí vařečky vše promíchat a postupně vpracovat dovnitř máslo. Přikrýt a nechat nakynout asi po 2 hodiny. Zbouchnout těsto pěstí dolů a nechat přikryté přes noc na spodu chladničky.
3 Naříznout kůži na několika místech klobásky, aby se neroztrhla. Vložit ji do studené vody a pomalu ji přivéct do varu. Snížit teplotu a pomalu ji vařit p 45min. Vyjmout ji, nechat vychladnout, osušit ji na ubrousku a opatrně sloupnout její kůži.
4 Předehřát troubu na 190°C.
5 Vyválet těsto na 2.5mm silně do obdélníku velkého natolik, aby se celá klobáska dala do něj zabalit. Položit obdélník na pomaštěný plech a potřít hrany těsta vodou. Zabalit klobásku do těsta tak, aby se dlouhé strany překrývaly a založit dolů konce briošky. Potřít těsto našlehaným vejcem a péct briošku po 1 hodinu do zlatova.
6 Přendat upečenou briošku na mísu a podávat ji nakrájenou na 2cm plátky s dijónskou hořčicí.
7 Původní kuchyní tohoto receptu je Francie

Mohlo by Vás zajímat

Uzené, nebo šunka v Coca-Cole
Je-li šunka hodně solená, tak ji vložit do hrnce se studenou vodou, přivéct do varu a slít přes síto. Pokračovat stejně jako u ne tak slané šunky...
Zapečená vinná klobása
Z vinné klobásy stočíme malé šnečky, propíchneme špejlí, obalíme v hladké mouce a vložíme do zapékací misky. Na oleji osmahneme na nudličky nakr...
00:35
Fabada z Astůrie
Namočit fazole do druhého dne do vody. Namočit naložené ramínko, nebo šunku do horké vody do druhého dne. Povařit slaninu na 5 min. Druhý den ...
00:35
Alsaské vynikající zelí s masem-Choucroute aux Quenelles de Foie.
Maso: Vložit uzené vepřové maso do vody na několik hodin, aby se odstranila nějaká sůl. Připravit zelí. Oprat ho a dobře vymačkat. Osmažit ci...
00:35
mojeSpotřeba.cz - evidence spotřeby energií
Mějte Vaší spotřebu domácnosti plně pod kontolou.
Nenechte se zaskočit vyúčtováním.
Přehledné statistiky, rady pro další úsporu, fotodokumentace odečtů, ...