Kvarnské olihně

0 hodnocení
Sdílet Označení

Suroviny

na porce

  • středních olihní 8 ks
  • Pršutu 50 g
  • Balkánského sýra 50 g
  • malé šalotky 2 ks
  • sušené petrtžele 1 špetka
  • stroužek česnsku 1 ks
  • pepř, olivový olej

Postup

1 1. Olihně důkladně očistíme. Na olivový olej dáme nakrájenou cibulku, česnek, nakrájená chapadla, pršut a opepříme.
2 2. Necháme vychladnout a promícháme s balkánským sýrem a petrželkou.
3 3. Naplníme olihně, pomastíme je olivovým olejem a ugrilujeme do růžova.
4 Na talíři pokapeme citronem

Mohlo by Vás zajímat

Paella mořská (mw+grill)
Všichni víme, že paella má mnoho a mnoho variant, já předkládám tu, kterou jsem sama na sobě včera odzkoušela. Je možné přidat i jinou zeleninu, ...
00:40 · 
Olihně se solí a pepřem
1 Požádejte prodavače, aby olihně očistil (malé se prodávají už očištěné). Kuchyňskými nůž kami pak rozstřihněte tělíčko a rozevřete ho. Máte-l...
00:40 ·  · 00:15
Pikantní plody moře s rýží
Vývar uvedeme do varu, snížíme teplotu a přidáme slávky, olihně a garnáty. Vaříme tak dlouho, až se slávky začnou otevírat a garnáti i olihně jso...
00:40 ·  · 00:15 · 01:15
Rizoto z olihní - Balkán
Postup přípravy: Olihně očistíme, tzn. chapadla oddělíme, odstraníme hlavu, vyjmeme vnitřnosti a péro (taková průhledná věc připomínající kus pla...
00:40 ·  · 00:15 · 01:15 · 00:44
mojeSpotřeba.cz - evidence spotřeby energií
Mějte Vaší spotřebu domácnosti plně pod kontolou.
Nenechte se zaskočit vyúčtováním.
Přehledné statistiky, rady pro další úsporu, fotodokumentace odečtů, ...