Kvašená zelenina neboli pickles

1 hodnocení
Sdílet Označení

Suroviny

na 4 porce

  • zeleniny vhodné na kvašení: např. mrkev, zelí, cibule, ředkve či kedlubny 1 kg
  • křen 1
  • mořská sůl
  • kmín
  • velká skleněná či keramická nádoba

Postup

1 Zeleninu nastrouháme.Vše smícháme, osolíme. Propracujeme tak, aby zelenina pustila šťávu. Napěchujeme do velké skleněné nádoby. Necháme při pokojové teplotě 3-7 dní kvasit. Když je zelenina zkvašená, přendáme ji do chladu a uzavřeme do zavařovacích skleniček. Nezavařujeme!

Mohlo by Vás zajímat

Utopence podle Ivany Císařovské
Příprava: Oloupané špekáčky nakrojíme na polovinu (nedokrojíme), vzniklou spáru namažeme hořčicí a proložíme proužky cibule, zelené papriky a bob...
00:20
Kvasená zelenina
Zeleninu (mrkvu, zeler, petržlen,...) očistíme a nastrúhame na hrubšom strúhadle (slzičky), dobre presolíme a premiešame. Natlačíme do sklenenej ...
00:20 · 00:30 · 
Zelný kvašený salát na zimu
Listy zelí nakrájíme na větší čtverce, cibuli na větší půlměsíce, mrkev nastrouháme na dlouhé nudle. Vše smícháme, napěchujeme do velké sklenice ...
00:20 · 00:30 · 
Zelenina na zimu
Vše umeleme na masovém strojku, smícháme se solí. Napěchujeme do skleniček, zavíčkujeme.
00:20 · 00:30 ·  · 00:40 · 
mojeSpotřeba.cz - evidence spotřeby energií
Mějte Vaší spotřebu domácnosti plně pod kontolou.
Nenechte se zaskočit vyúčtováním.
Přehledné statistiky, rady pro další úsporu, fotodokumentace odečtů, ...