Kvasená zelenina

0 hodnocení00:30velmi snadné
Sdílet Označení

Suroviny

na 4 porce

  • cca 0,5 kg nastrúhanej zeleniny
  • 3÷4 PL soli
  • zavárací pohár

Postup

1 Zeleninu (mrkvu, zeler, petržlen,...) očistíme a nastrúhame na hrubšom strúhadle (slzičky), dobre presolíme a premiešame. Natlačíme do sklenenej nádoby a uzatvoríme. Uložíme do tmavého, nie studeného kúta, aby mohlo prebehnúť mliečne kvasenie (môžeme prikrýť tmavou útierkou). Kvasenie trvá 4÷5 dní.

Mohlo by Vás zajímat

Kvašená zelenina neboli pickles
Zeleninu nastrouháme.Vše smícháme, osolíme. Propracujeme tak, aby zelenina pustila šťávu. Napěchujeme do velké skleněné nádoby. Necháme při pokoj...
Zelný kvašený salát na zimu
Listy zelí nakrájíme na větší čtverce, cibuli na větší půlměsíce, mrkev nastrouháme na dlouhé nudle. Vše smícháme, napěchujeme do velké sklenice ...
Zelenina na zimu
Vše umeleme na masovém strojku, smícháme se solí. Napěchujeme do skleniček, zavíčkujeme.
 · 00:40 · 
Královská nakládaná zelenina
Postup přípravy: Zelí nakrájíme na hrubo, mrkev na kolečka (2 mm), kapie na proužky, celer na plátečky (2 mm), nať na lístečky. Vše zamícháme s č...
 · 00:40 ·  · 
mojeSpotřeba.cz - evidence spotřeby energií
Mějte Vaší spotřebu domácnosti plně pod kontolou.
Nenechte se zaskočit vyúčtováním.
Přehledné statistiky, rady pro další úsporu, fotodokumentace odečtů, ...