Květáková žemlovka

0 hodnocení00:44
Sdílet Označení

Suroviny

na porce

  • Ingredience:
  • rohlíků (nebo žemlí) 10
  • menší květák 1
  • klobásky (mohou být i zbytky masa nebo uzenin) 2
  • mléka 2 dl
  • vejce 4
  • sůl
  • mletý bílý pepř

Postup

1 Postup přípravy: Květák rozebereme na růžičky a uvaříme skoro do měkka. Scedíme. Rohlíky nakrájíme na pláky, klobásku na kostičky. Do vymazaného pekáče uložíme vrstvu rohlíků, navrstvíme květák, posypeme klobáskou, zakryjeme vrstvou rohlíků. V mléce rozkvedláme vejce se solí a pepřem a zalejeme rohlíky. V troubě při střední teplotě pečeme asi 40 minut.
2 Podáváme teplé se salátem. Můžeme vylepšit o strouhaný sýr, který zamícháme do mléka.

Mohlo by Vás zajímat

Zeleninová žemlovka
Rohlíky nakrájíme na plátky, namáčíme je v osoleném mléce s prolisovaným česnekem a vrstvíme do máslem vymazané zapékací mísy. Vrstvy rohlíků pro...
00:33
Květáková schovanka
Postup přípravy: Růžičky květáku povaříme ve vodě s kostkou bujónu a scedíme. Pekáč vymažeme máslem nebo olejem. Každou růžičku květáku zavineme ...
00:33 · 00:44
Květáková musaka
Postup přípravy: Uvařený květák rozebereme na růžičky. Namočíme do těstíčka z vajec, hladké mouky a mléka, osmažíme. Na oleji osmažíme i na drobn...
00:33 · 00:44 · 00:44
Květáková roláda
Vyložte pekáč pergamenovým papírem. Uvařte květák v páře, aby byl měkký, a opláchněte ho pod studenou tekoucí vodou. Rozmačkejte jej na kaši nebo...
00:33 · 00:44 · 00:44
mojeSpotřeba.cz - evidence spotřeby energií
Mějte Vaší spotřebu domácnosti plně pod kontolou.
Nenechte se zaskočit vyúčtováním.
Přehledné statistiky, rady pro další úsporu, fotodokumentace odečtů, ...