Lačná pýcha (1922)

0 hodnocení00:44
Sdílet Označení

Suroviny

na porce

  • Ingredience:
  • mléka 0,75 l
  • pískového cukru a pár kapek vanilkové esence 100 g
  • vaječných bílků 6
  • Krém:
  • mléka 0,25 l
  • žloutky 3
  • bramborové moučky (tehdy Solamyl) 30 g

Postup

1 Postup přípravy: 0,75 l mléka, cukr a vanilku uvedeme do varu. Ze 6 bílků ušleháme tuhý sníh ze kterého lžící vybíráme kousky a dáváme do vroucího mléka vařit. Když jsou povařené po obou stranách (vaří se celkem 4 minuty) vyndáme je na mísu. Pak smícháme všechny ingredience na krém a zalijeme nejprve trochou vařícího mléka (asi 1 dl) ve kterém jsme vařili sněhové koule a za stálého míchání, až se vaječná směs trochu prohřeje a je hladká, vlijeme do zbytku vařícího mléka a mícháme do zhoustnutí. Zhoustlou omáčku vlijeme do hlubší mísy, na ni dáme uvařené sněhové koule a podáváme studené. Na povrchu sypeme sekanými mandlemi. Vhodný pokrm pro děti a nemocné. Je zajímavé vrátit se o 100 let zpět!
2 Poznámka: postup pro vaření krému je velice důležitý, pokud byste ihned všechnu studenou vaječnou směs nalili najednou do vařícího mléka, vejce by se srazila, vlastne usmažila.

Mohlo by Vás zajímat

Hanácke plnené kapsy s valašskou pohánkou
Pracovný postup: Odblanené vnútornosti nakrájame na prúžky, vysmažíme na časti masla s cibuľkou a pridáme kocku MAGGI Bylinky cesnak a petržlen....
00:40
Bramborová paštika (1922)
Postup přípravy: Vařené brambory oloupeme a prolisujeme, játra odblaníme, nožem dobře utřeme nebo 2x umeleme na masovém strojku (v současné době ...
00:40 · 00:44
Nepravá majonéza (1922)
Postup přípravy: V míse dobře utřeme smetanu, žloutek a hořčici, pak po kapkách přidáváme olej, ocet, sůl a pepř. Předpis na salát najdete pod n...
00:40 · 00:44 · 00:44
Lacná panvica
Očistenú mrkvu nahrubo nastrúháme a pomaly smažíme 2 - 4 minúty na oleji. Potom pridáme najemno sekanú cibuľu a smažíme dozlata. Postupne prid...
00:40 · 00:44 · 00:44 · 00:30
mojeSpotřeba.cz - evidence spotřeby energií
Mějte Vaší spotřebu domácnosti plně pod kontolou.
Nenechte se zaskočit vyúčtováním.
Přehledné statistiky, rady pro další úsporu, fotodokumentace odečtů, ...