Marcipán z pekárny

0 hodnocení00:30velmi snadné
Sdílet Označení

Suroviny

na porce

  • sušeného mléka 150 g
  • cukru moučka 150 g
  • oleje 3 lžíce
  • trošku vody
  • mandlová tresť, ale nemusí být

Postup

1 Program Rychlý - jen nechat umíchat, pak vypnout a zpracovat.
2 Výsledkem je krásný marcipán, který jde krásně válet, při válení podsypat kukuřičným škrobem.
3 MARCIPÁN (od DagmarM.):
4 200g sušeného plnotučného nebo polotučného mléka
5 200g několikrát prosátého cukru moučka
6 2 lžičky oleje
7 3 lžičky mandlové tresti
8 cca 50 ml vody i o malinko víc
9 MARCIPÁN (od Stina)
10 150g moučkového cukru
11 65g sušeného mléka
12 1 lžíce oleje
13 1 lžíce medu
14 1 lžíce rumu a voda podle potřeby

Poznámka

Recept 0492. Autor: andulka3, foto: Dzuli. - jde dát místo oleje med (1 lžíce) - při zpracování doporučuji mít po ruce kukuřičný škrob nebo solamyl, hmota se pak nelepí - uchovávat lze v lednici zabalený do potravinové fólie nebo mikrotenu - před použití po vyndání z lednice lze nechat mírně povolit v mikrovlnce - lepší je použít polotučné mléko, s plnotučným mlékem je marcipán tužší - do směsi lze přimíchat drcené mandle

Mohlo by Vás zajímat

Těsto na cokoliv sladké od dika
Nastavení pekárny: Program Těsto Postup např. pro povidlové bochánky Těsto propracujeme na na pomoučněné ploše nebo na silikonovém vále (těst...
Mazanec
Po zvukovém signálu přidáme rozinky nebo kandované ovoce, později pak může být i nastrouhaná čokoláda, jinak se rozpustí a těsto bude hnědé. Na...
 · 03:00 · 
Modelovací hmota (falešný marcipán)
Všechny suroviny si smícháme dohromady napřed měchačkou a nakonec propracujeme dobře rukou. Různé mléko a cukr jinak sají a tak třeba přidáte pod...
 · 03:00 ·  · 00:15 · 
Mazanec II
Pokud nemáme program Koláč - Sladký (pečení s droždím - těsto musí kynout!), zvolíme program Základní / stupeň propečení kůrky Světlý / velikost ...
 · 03:00 ·  · 00:15 ·  · 03:00 · 
mojeSpotřeba.cz - evidence spotřeby energií
Mějte Vaší spotřebu domácnosti plně pod kontolou.
Nenechte se zaskočit vyúčtováním.
Přehledné statistiky, rady pro další úsporu, fotodokumentace odečtů, ...