Marinády z červeného vína

0 hodnocení08:40
Sdílet Označení

Suroviny

na porce

  • Víno - červené 2 sklenice
  • Česnek 1 stroužek - nasekaný
  • Mrkev 1 - nakrájená na plátky
  • Celer - řapíkatý 1 řapík - nakrájený na kousky
  • Cibule 1 - nakrájená na čtvrtky
  • Petržel - nať pár snítek - nakrájených najemno
  • Ocet - vinný - červený 1 lžička
  • Olej - olivový 1 lžíce
  • snítka - Tymián 1
  • Pepř - černý 0,25 špetky mletého koření + celý
  • Hřebíček 0,25 špetky mletého koření + do cibule
  • Muškátový oříšek 0,25 špetky mletého koření
  • Zázvor - koření 0,25 špetky mletého koření

Postup

1 Cibuli očistíme, oloupeme, nakrájíme na čtvrtky a napícháme do ní hřebíčky. Česnek oloupeme, nasekáme. Celer omyjeme a nakrájíme na menší kousky. Mrkev očistíme, okrájíme a nakrájíme na plátky. Takto připravenou zeleninu vložíme do přichystané nádoby, přidáme tymián, bobkový list, nať petržele, několik rozdrcených zrníček pepře, špetku mletého koření, olivový olej a ocet. Promícháme. Zeleninu zpracováváme tak dlouho, až změkne, potom přilijeme červené víno a důkladně promícháme. Ryby nebo naporcované bílé maso vložíme do kameninového hrnce a zalijeme marinádou. Nádobu těsně uzavřeme a necháme vše v chladu uležet po dobu 8 hodin.
2 Poznámky: Obsah tuku je nízký. Zdroj vitamínu A. K přípravě marinád se nejlépe hodí vinný ocet. Suroviny, které vyjmeme z marinády poprašte solí a pepřem.

Poznámka

KR-192. Kalorií v porci: 506 kcal - celkem

Mohlo by Vás zajímat

Medová ňadra na houbách
Recept vznikl náhodou - naložila jsem si kuřecí ňadra do medové marinády a nepočítala s tím, že se manžel vrátí z venčení psa s pytlem hub. Maso ...
00:30
Marinády z bílého vína
Cibuli očistíme, oloupeme, nakrájíme na čtvrtky a napícháme do ní hřebíčky. Česnek oloupeme, nasekáme. Celer omyjeme a nakrájíme na menší kousky....
00:30 · 08:40
Salát s kozím sýrem, medem a ořechy
Zálivka: V misce důkladně rozmícháme olej, ocet a hořčici. Na velký talíř rozložíme salátové listy tak, aby vytvořily květ. Na střed použijem...
00:30 · 08:40 · 00:20
Šneci po italsku
Postup přípravy: Tento recept je z tzv. divokých. Hlemýždě si tímto způsobem připravují italští vinaři. Jedí se tzv. vyprázdnění tj. nechaní bez ...
00:30 · 08:40 · 00:20 · 00:44
mojeSpotřeba.cz - evidence spotřeby energií
Mějte Vaší spotřebu domácnosti plně pod kontolou.
Nenechte se zaskočit vyúčtováním.
Přehledné statistiky, rady pro další úsporu, fotodokumentace odečtů, ...