Mladé fazole na špeku

0 hodnocení00:44
Sdílet Označení

Suroviny

na porce

  • Ingredience:
  • zelených fazolí (fazolky) 600 g
  • uzeného špeku nebo anglické slaniny 60 g
  • cibule 80 g
  • hladké mouky 1 lžíce
  • masox 1
  • sůl
  • kari koření
  • pažitka
  • smetany - možno i kysaná 2 dl

Postup

1 Postup přípravy: Fazole pokrájíme a uvaříme ve slané vodě do měkka (vodu nevyléváme). Špek nakrájíme na kostičky a osmahneme dozlatova, přidáme cibuli a po chvilce i hladkou mouku a ještě chvíli pražíme. Podlijeme trochou vývaru z fazolí (aby vznikla taková řidší kaše), přidáme masox a ještě chvíli vaříme. Přidáme fazole, zalijeme smetanou, kari koření a dle chuti možno přisolit (já už nesolím) a ještě malou chvilku povaříme. Většinou vypnu plotýnku a nechám na plotýnce dojít.
2 Hotové můžeme posypat pažitkou. Množství uvádím podle receptu, ale já je dělám jen od oka. Jako příloha můžou být vařené brambory, ale u nás je to hlavně s chlebem.

Mohlo by Vás zajímat

Pravý židovský šoulet
Cibuli nakrájíme nadrobno a zpěníme na oleji. Přidáme na kostky nakrájené lehce posolené hovězí a lehce osmahneme. Pak přidáme fazole a vše zalij...
Čočka s rýží
Uvaříme zvlášť čočku a rýži (asi 1: 1). Na pánvi osmažíme drobně nakrájenou cibuli, přidáme koření (sůl, pepř, chilli), dále vepřovou konzervu, ...
 · 00:30
Dušené černé fazole se slaninou
1 PL = 1 polévková lžíce 1 KL = 1 kávová lžička 1 hrnek = 250 ml Příprava: Fazole zalijte studenou vodou a nechte přes noc nabobtnat. Př...
 · 00:30 · 12:00 · 
Francouzská specialita - Garbure
Příprava: Fazole namočit do druhého dne. Slít je a propláchnout. Vložit je do hrnce se šunkou, nebo slaninou, špekem, zalít vše vodou, přidat bo...
 · 00:30 · 12:00 ·  · 05:00
mojeSpotřeba.cz - evidence spotřeby energií
Mějte Vaší spotřebu domácnosti plně pod kontolou.
Nenechte se zaskočit vyúčtováním.
Přehledné statistiky, rady pro další úsporu, fotodokumentace odečtů, ...