Moravský divoký šíp

Moravský divoký šíp
0 hodnocení
Sdílet Označení

Suroviny

na porce

  • jelení nebo dančí kýty 200 g
  • vepřové kýty 200 g
  • anglické slaniny 150 g
  • cibule 100 g
  • žampionů (hlavičky) 150 g
  • nakládané cibulky 100
  • bílého vína 1 dl
  • sůl a pepř
  • bobkový list
  • tymián
  • oleje 150 g

Postup

1 Všechno maso – vepřové a zvěřinu – nakrájíme na plátky, pokapeme olejem, přidáme bobkový list a necháme odležet. Suroviny pak střídavě napichujeme na jehlu s tím, že kousky zvěřiny obalíme do plátků anglické slaniny.
2 Špíz opékáme na oleji a pak dáme s výpekem do trouby, zastříkneme vínem a dopečeme doměkka. Zbylé cibulky můžeme použít jako vložku do šťávy.
3 Původní kuchyní tohoto receptu je Česká republika

Mohlo by Vás zajímat

Divoký kotlík s kapustou a slaninou
Zubereitung: Die Steinpilze in heißem Wasser einweichen. 4 schöne Wirsingblätter beiseite legen. Aus den Wirsingachteln vorsichtig den Strunk ...
00:30
Podkrkonožský divoký šíp
1. Srčí nebo daňčí maso nakrájíme na díly, protkneme nudličkami slaniny, osolíme, opepříme, pokapeme olejem a necháme odležet. 2. Bažantí prsíč...
00:30
mojeSpotřeba.cz - evidence spotřeby energií
Mějte Vaší spotřebu domácnosti plně pod kontolou.
Nenechte se zaskočit vyúčtováním.
Přehledné statistiky, rady pro další úsporu, fotodokumentace odečtů, ...