Okoun mořský na maďarský způsobb

0 hodnocení00:44
Sdílet Označení

Suroviny

na porce

Postup

1 Postup přípravy: Z očištěného, vykuchaného, umytého a osušeného okouna sa nakrájí kusy, 200 g na porci, a osolí se. Na másle se zpění na kolečka nakrájená cibule, zapráší mletou paprikou, opraží, zastříkne vývarem, přidá se na nudličky nakrájená paprika, na kousky nakrájená, oloupaná rajčata, zalije se vývarem a krátce podusí. Do podušené zeleniny se vloží připravené porce ryby, které se pod pokličkou dusí asi 15 minut. Dušená ryba se zalije rozmíchanou smetanou, podle potřeby dochutí solí a společně krátce povaří. Při podávání se porce okouna polijí zeleninovou směsí se smetanou.
2 Vhodná příloha: různě upravené brambory.

Mohlo by Vás zajímat

Dušené rybí filé v hořčičné omáčce
Pórek očistíme, opereme a nakrájíme na kousky. Povaříme jej ve 300 ml osolené vody přibližně 8 minut. Necháme okapat a vývar si zachytíme. Mezití...
 · 00:30
Rybí ragů na starořecký způsob
Rybu pokapeme citronovou šťávou, posypeme nasekanou bazalkou a necháme odležet. Na olivovém oleji osmahneme cibulku, přidáme kořenovou zeleninu,...
Filé zapečené s nivou
Filé posypeme kořením na ryby a na pánvi zprudka opečeme. Vložíme do vymazaného pekáčku. Filé zalijeme rozšlehanými vejci a posypeme nivou. Dám...
Candát sečského chataře
Candáta nakrájíme na porce, osolíme, a v troubě pečeme na másle. Když je ryba skoro měkká, posypeme ji strouhanými oříšky, přelijeme máslem a dop...
mojeSpotřeba.cz - evidence spotřeby energií
Mějte Vaší spotřebu domácnosti plně pod kontolou.
Nenechte se zaskočit vyúčtováním.
Přehledné statistiky, rady pro další úsporu, fotodokumentace odečtů, ...