Pampeliškový med ii.

0 hodnocení00:44
Sdílet Označení

Suroviny

na 4 porce

  • Ingredience:
  • hlaviček pampeliškových květů 100
  • citron 1
  • vody 1 l
  • cukru 1 kg

Postup

1 Postup přípravy: Pampeliškové květy svaříme s pokrájeným citronem v 1 litru vody a svařené necháme louhovat 24 hodin. Poté scedíme přes utěrku, kterou ještě vymačkáme a do takto scezeného sirupu nasypeme kilo cukru. Pomaličku vaříme a necháme redukovat na přibližně poloviční množství. Požadovanou hustotu zjistíme kápnutím medu na chladný talířek. Neroztéká-li se moc rychle, je hotovo. Vlijeme do čistých skleniček, horké necháme chvíli položené víčkem dole. Skladujeme libovolně dlouho.

Mohlo by Vás zajímat

Pampeliškový med
Hlavičky rozkvetlých pampelišek bez stonků vypereme pod tekoucí vodou. Vložíme do čtyřlitrového hrnce na zalijeme 2 lity vody. Přidáme omyté citr...
15:00 · 
Jahodový kompot II
Jahody přebereme, omyjeme, odstraníme z nich stopky a necháme je okapat na suché utěrce. Na nálev smícháme cukr s kyselinou j citrónovou a zalije...
15:00 ·  · 05:00
Med ze sedmikrásek
Postup přípravy: Květy propláchneme studenou vodou, přelijeme vařící vodou, přidáme omytý na kolečka nakrájený vypeckovaný citron, promícháme a n...
15:00 ·  · 05:00 · 00:44
Šípková marmeláda ii.
Postup přípravy: Šípky zbavíme stopek a okvětí, dáme do hrnce, zalijeme vodou a zvolna vaříme do změknutí. Měkké šípky prolisujeme, přidáme cukr ...
15:00 ·  · 05:00 · 00:44 · 00:44
mojeSpotřeba.cz - evidence spotřeby energií
Mějte Vaší spotřebu domácnosti plně pod kontolou.
Nenechte se zaskočit vyúčtováním.
Přehledné statistiky, rady pro další úsporu, fotodokumentace odečtů, ...