Pečené nektarinky s mandlemi a marsalou

Pečené nektarinky s mandlemi a marsalou
0 hodnocení01:00
Sdílet Označení

Suroviny

na porce

  • nektarinek 6
  • sušenek amaretti 100 g
  • másla 100 g
  • mletých mandlí 85 g
  • třtinového cukru 85 g
  • vejce 1
  • mandlových lupínků 2 lžíce
  • dezertního vína Marsala 250 ml
  • řecký jogurt k podávání

Postup

1 Rozpálíme troubu na 180 stupňů a nektarinky rozložíme do zapékací mísy těsně vedle sebe a řezem nahoru. Sušenky rozdrtíme na drobky, dáme je do mísy a smícháme s máslem, mletými mandlemi, cukrem a vejcem. Směs rovnoměrně rozdělíme do důlků po peckách, posypeme mandlovými lupínky a mezi ovoce opatrně nalijeme marsalu tak, aby nenasákla drobenka.
2 Pečeme 40-50 minut, dokud nektarinky nezměknou a drobenka nezezlátne. Podáváme ještě teplé i se šťávou a s jogurtem.

Mohlo by Vás zajímat

Tvarohová žemlovka z vánočky
Vánočku natrháme na kusy a namočíme do mléka, ve kterém jsme rozmíchali celé vejce. Necháme chvíli stát, aby pečivo mléko dostatečně nasálo. ...
Jorkšírský pudink úplně obrácený
Do mísy dáme 4 celá vejce a 300 ml mléka a celé řádně ušleháme. Necháme 15 minut odpočinout. Mezitím si pekáč vytřeme rostlinným olejem a dáme do...
 · 00:45 · 
Vánočka
Do mísy nasypeme mouku, smícháme se sušeným droždím, solí, cukrem, kůrou, přilijeme rozpuštěné máslo, sádlo, vlažné mléko, vejce, žloutek a napře...
 · 00:45 ·  · 01:15
Povidlové taštičky
1. Brambory omyjem, uvaříme se slupkou a oloupeme den předem. 2. S bramborových těstem pracujeme rychle, protože rychle řídne a lepilo by se. Z...
 · 00:45 ·  · 01:15
mojeSpotřeba.cz - evidence spotřeby energií
Mějte Vaší spotřebu domácnosti plně pod kontolou.
Nenechte se zaskočit vyúčtováním.
Přehledné statistiky, rady pro další úsporu, fotodokumentace odečtů, ...