Pečený steak ze žraloka s omáčkou

0 hodnocení00:44
Sdílet Označení

Suroviny

na porce

  • Ingredience:
  • žraločí steak
  • sůl
  • pepř
  • olivový olej
  • šalotka
  • vinný ocet
  • čerstvý estragon
  • Holandská omáčka: žloutky
  • vývary
  • máslo (nebo použijeme hotovou Holandskou omáčku od Knorru)
  • Příloha:
  • cuketa
  • mrkev
  • celer
  • brambory
  • sůl
  • máslo
  • sekaná petrželka
  • vejce
  • listové těsto

Postup

1 Postup přípravy: Žraločí setak zbavíme kůže a očistíme, osolíme, opepříme a opečeme na olivovém oleji.
2 Omáčka: na jemno nakrájenou šalotku, vinný ocet a čerstvý estragon rozvaříme a rozmixujeme. Ze žloutků a vývarů vyšleháme v páře holandskou omáčku a zjemníme máslem nebo ji připravíme z holandské omáčky od firmy Knorr, u které máme jistotu že se nesrazí. Do této omáčky vmícháme redukci šalotky, octa a vína.
3 Příloha: cuketu, mrkev, celer a brambory nakrájíme na plátky a uvaříme ve slané vodě, přecedíme a prohodíme na másle. Polovinu si necháme zvlášť a druhou polovinu smícháme se sekanou petrželovou natí a vejcem. Zabalíme do slabého listového těsta a upečeme jako zeleninový závin. Zbylou polovinu zeleniny prohřejeme a podáváme ve tvaru hnízda.

Mohlo by Vás zajímat

Dušené rybí filé v hořčičné omáčce
Pórek očistíme, opereme a nakrájíme na kousky. Povaříme jej ve 300 ml osolené vody přibližně 8 minut. Necháme okapat a vývar si zachytíme. Mezití...
 · 00:30
Mořský okoun s bylinkovou omáčkou
Rybu pokapeme citrónovou šťávou a necháme 10 minut odležet. Okurčičky posekáme, bylinky posekáme. Řeřichu nahrubo posekáme. Spolu s okrčičkami a...
 · 00:35
Žralok s maggi Bylinkami
Smícháme zakysanou smetanu, trochu rozpuštěného másla, najemno nasekanou cibuli a rozmělněnou kostku MAGGI Bylinek bazalka a tymián. Porce ze ž...
 · 00:30 · 
Marinované filé
Na velmi drobno nasekáme cibuli, smícháme ji s rozetřeným česnekem, citronovou šťávou a chilli kořením. Porce filé osolíme, potřeme vytvořenou sm...
 · 
mojeSpotřeba.cz - evidence spotřeby energií
Mějte Vaší spotřebu domácnosti plně pod kontolou.
Nenechte se zaskočit vyúčtováním.
Přehledné statistiky, rady pro další úsporu, fotodokumentace odečtů, ...