Roastbeef

0 hodnocení
Sdílet Označení

Suroviny

na porce

Postup

1 Maso na povrchu ostrým nožem seřízneme a odstraníme tuk a spodní blánu masa. Pak maso hladkou stranou paličky naklepeme, aby bylo pružnější. Osolíme, opepříme, polijeme olejem, rukou prohněteme a necháme odležet. Na rozehřátém oleji maso z obou stran opečeme. Poté maso ihned pečeme asi 30 minut ve vyhřáté troubě. Po dopečení nemá být maso na dotyk měkké, ale pružné. Při podávání roastbeef krájíme na tenké plátky. Podáváme teplý s brambory nebo se zeleninovými saláty, nebo studený. Plátky roastbeefu využíváme i na zdobení obložených chlebíčků.

Mohlo by Vás zajímat

Roastbeef na portském se šalotkou
Opereme bylinky a otrháme lístky. Oloupeme česnek a obojí spolu s hořčicí, 2 lžícemi oleje a solí rozmixujeme. Rozpálíme troubu na 250 °C. Maso p...
Pikantní masové nudličky
Houby opláchneme a namočíme. Česnek a zázvor oloupeme a nasekáme. Chilli papričky zbavíme jadérek, opláchneme a nakrájíme na proužky. Naťové cibu...
Roastbeef v bylinkách
Maso omyjeme, osušíme, vetřeme do něj sůl, pepř a prudce ho opečeme ze všech stran na dvou lžících oleje. Bylinky omyjeme, osušíme, lístky otrhám...
Roastbeef v peprném plášti
Troubu předehřejeme na 170 °C. Maso omyjeme, osušíme a do povrchu vetřeme sůl s pepřem. Položíme do pekáče tukovou vrstvou dolů. Zelený pepř nase...
mojeSpotřeba.cz - evidence spotřeby energií
Mějte Vaší spotřebu domácnosti plně pod kontolou.
Nenechte se zaskočit vyúčtováním.
Přehledné statistiky, rady pro další úsporu, fotodokumentace odečtů, ...