Rybí mix na drevnom uhlí

Rybí mix na drevnom uhlí
0 hodnocení00:20snadné
Sdílet Označení

Suroviny

na porce

  • lososového filetu 200 g
  • ryby Halibut 200 g
  • tuniaka žltoplutvého 200 g
  • mango chutney (číta sa čatny) 120 g
  • I olivového oleja 0,1
  • citróny 2
  • cukety 150 g

Postup

1 Najprv pripravíme tuniaka a halibuta. Ryby osolíme, okoreníme, potrieme marinádou
2 pripravenou z limetkovej šťavy, olivového oleja a soli, zabalíme do zeleninového "opaska".
3 V tomto prípade je použitá cukina, ale môže to byť aj iná zelenina. Obe ryby sa robia
4 médium. Pečieme podľa toho, aký máme gril. Keď máme elektrický gril, tak sú to dve
5 minúty z každej strany, aj podľa výšky mäsa a na plynovom grile to môže byť aj päť minút.
6 Treťou časťou rybieho mixu sú lososové noky (knedličky). Je to vykostený losos,
7 rozmixovaný, našľahaný s bielkami a troškou polenty (dá sa nahradiť krupicou). Do teplej
8 vody potom lyžičkami vykrajujeme knedličky. Po uvarení ich priložíme na gril, ale len na
9 chvíľu, aby sa prehriali.
10 Rybací mix podávame s chlebom, šalátom a omáčkou mango chutney (čatny), je to
11 indiánska omáčka veľmi výraznej chuti, ktorú dnes už kúpite hotovú v hypermarkete.
12 TIP: Čaro prípravy rýb je v tom, že ich nie je potrebné dlho pripravovať - základná
13 ingrediencia je taká drahá a taká kvalitná, že stačí, aby "prešli" grilom.
14 TIP2: Ak knedličky pripravujeme z čerstvého lososa, nemusíme ich ničím
15 spájať. Ak je však mrazený, prípadne po rozmixovaní pustí veľa vody,
16 vtedy je potrebné pridať polentu. Dá sa nahradiť krupicou. Použijeme
17 jej však málo, aby nebola výraznejšia ako chuť lososa.

Poznámka

130 Sk/porcia

Mohlo by Vás zajímat

Dušené rybí filé v hořčičné omáčce
Pórek očistíme, opereme a nakrájíme na kousky. Povaříme jej ve 300 ml osolené vody přibližně 8 minut. Necháme okapat a vývar si zachytíme. Mezití...
 · 00:30
Rybí ragů na starořecký způsob
Rybu pokapeme citronovou šťávou, posypeme nasekanou bazalkou a necháme odležet. Na olivovém oleji osmahneme cibulku, přidáme kořenovou zeleninu,...
Filé zapečené s nivou
Filé posypeme kořením na ryby a na pánvi zprudka opečeme. Vložíme do vymazaného pekáčku. Filé zalijeme rozšlehanými vejci a posypeme nivou. Dám...
Candát sečského chataře
Candáta nakrájíme na porce, osolíme, a v troubě pečeme na másle. Když je ryba skoro měkká, posypeme ji strouhanými oříšky, přelijeme máslem a dop...
mojeSpotřeba.cz - evidence spotřeby energií
Mějte Vaší spotřebu domácnosti plně pod kontolou.
Nenechte se zaskočit vyúčtováním.
Přehledné statistiky, rady pro další úsporu, fotodokumentace odečtů, ...