Rybíz ala brusinky ii.

0 hodnocení00:44
Sdílet Označení

Suroviny

na 4 porce

  • Ingredience:
  • otrhaných bobulek červeného rybízu, 0,25 l vody, 0,25 l octa, 650 g práškového cukru, 1,5 dl vody, kousek celé skořice, 5 hřebíčků 1 kg

Postup

1 Postup přípravy: Umytý rybíz prolijeme vroucí vodou (množství takové, abychom mohli rybíz přelít) s octem a scedíme. Do hrnce odměříme 0,25 l vody, přidáme cukr, přivedeme k varu. Potom vložíme do nálevu rybíz a koření a 10 min. povaříme. Horký rybíz s nálevem plníme do menších lahviček, uzavřeme a obrátíme dnem vzhůru. Necháme vychladnout, potom uložíme do chladu.
2 Konzumujeme jako náhradu za brusinky k pečeným masům, obložený dušenými jablky nebo hruškami.

Mohlo by Vás zajímat

Džem z černého rybízu bez zavařování
Postup přípravy: Černý rybíz rozmixujeme spolu s cukrem, plníme do sklenic a uložíme do sklepa. Nezavařujeme, vydrží více jak rok. Žádná chemie, ...
 · 00:44
Brusinkový džem s koňakem
Vodu, skořici, šťávu a kůru z citronu přivedeme k varu. Přidáme cukr a promícháme. Nasypeme brusinky, přivedeme k varu a 5 minut vaříme. Přidá...
 · 00:44 · 00:30 · 
Rybízový sirup
Postup přípravy: Rybíz odstopkujeme, umyjeme, rozmačkáme, přidáme vodu, aby byl ponořený (nebo více dle vlastní úvahy). Necháme do druhého dne, o...
 · 00:44 · 00:30 ·  · 00:44
Jahodový kompot II
Jahody přebereme, omyjeme, odstraníme z nich stopky a necháme je okapat na suché utěrce. Na nálev smícháme cukr s kyselinou j citrónovou a zalije...
 · 00:44 · 00:30 ·  · 00:44 · 05:00
mojeSpotřeba.cz - evidence spotřeby energií
Mějte Vaší spotřebu domácnosti plně pod kontolou.
Nenechte se zaskočit vyúčtováním.
Přehledné statistiky, rady pro další úsporu, fotodokumentace odečtů, ...