Skopové na víně

0 hodnocení01:30
Sdílet Označení

Suroviny

na porce

  • skopového (např. plece) 600 g
  • cibule 2
  • slaniny 150 g
  • červeného vína 2 dl
  • stroužky česneku 4
  • majoránky (nasekané čerstvé nebo sušená) 2 PL
  • pepř, sůl

Postup

1 Skopové maso očistíme, odstraníme všechny blány a lůj a nakrájíme na kostky jako na guláš. Nakrájíme cibuli a slaninu na kostičky. Slaninu dáme vyškvařit do kastrolu, přidáme nakrájenou cibuli a obděláme do zlata. Přidáme maso, necháme zatáhnout, pak přidáme červené víno, koření a rozetřený česnek se solí, zamícháme, přikryjeme těsně poklicí a pomaličku polehoučku dusíme.
2 Když je maso měkké, můžeme trošičku zahustit pár drobky chleba, ale většinou to není nutné. Je-li potřeba, přisolíme, připepříme.
3 Doporučená příloha:
4 nové brambory a celerový salát
5 Původní kuchyní tohoto receptu je Česká republika

Mohlo by Vás zajímat

Kůzlečí ( jehněčí) předek s nádivkou
Maso osolíme, hruď naplníme nádivkou a zašijeme. Mírně opepříme a opečeme na rozpáleném másle. Při pečení obracíme a potíráme máslem....
 · 
Skopový pilaf
1. Skopové maso omyjeme, osušíme, odkrojíme tučné části a nakrájíme na kostky (asi dvoucentimetrové). Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno. Máslo ...
 ·  · 01:30
Skopové karbanátky
1 Pokud budete používat špejle, namočte je do vody. Všechny suroviny kromě oleje promí chejte v misce. Směs rozdělte na osm kuliček a vytvaruj...
 ·  · 01:30 · 00:15
Irish stew
Kotlety vykostíme, odstraníme veškerý tuk, slabě naklepeme, mírně osolíme a hodně opepříme. Vložíme do hluboké ohnivzdorné mísy. Polijeme vodou n...
 ·  · 01:30 · 00:15 · 02:00 · 
mojeSpotřeba.cz - evidence spotřeby energií
Mějte Vaší spotřebu domácnosti plně pod kontolou.
Nenechte se zaskočit vyúčtováním.
Přehledné statistiky, rady pro další úsporu, fotodokumentace odečtů, ...