Sloní uši

0 hodnocení00:40
Sdílet Označení

Suroviny

na porce

  • vepřového masa (kýta) 600 g
  • sůl
  • lžice sladké mleté papriky 1
  • mletý nebo drcený pepř
  • červená paprika 1
  • žlutá paprika 1
  • nivy 100 g
  • šlehačky 100 ml

Postup

1 Vepřové maso očistíme a nakrájíme na plátky. Naklepeme je, osolíme okořeníme mletou paprikou a pepřem. Na pánvi rozpálíme olej, plátky masa na něm po obou stranách zprudka opečeme, vyndáme z pánve a necháme okapat.
2 Papriky očistíme, opláchneme a nakrájíme na proužky. Nivu nastrouháme najemno. Ještě teplé plátky masa naplníme směsí papriky, nivy a šlehačky, přehneme a upevníme párátkem. Naplněné plátky vložíme do pekáčku a při 220°C krátce zapečeme.
3 Doporučená příloha:
4 Brambory, hranolky bramborové krokety.
5 Původní kuchyní tohoto receptu je Švédsko

Mohlo by Vás zajímat

Sele na rožni 6
Grilované sele podle Jacka McDavida 45 kg sele, sůl Nádivka: 4,5 kg mletého vepřového, 10 jablek nakrájených nahrubo, 450 g hnědého cukru, 1/...
Slonie uši
Zľahka naklepeme mäso, osolíme, ochutíme mletým korením a paprikou. Opečieme na oleji ako minútku. Plátky preložíme na polovicu, ešte teplé ich ...
Sloní žrádlo /hlavní chod/
Oloupané syrové brambory nakrájíme na větší kusy,maso a klobásy nakrájíme na zhruba stejně velké kusy jako brambory.Oloupanou cibuli na silnější ...
mojeSpotřeba.cz - evidence spotřeby energií
Mějte Vaší spotřebu domácnosti plně pod kontolou.
Nenechte se zaskočit vyúčtováním.
Přehledné statistiky, rady pro další úsporu, fotodokumentace odečtů, ...