Sloní žrádlo /hlavní chod/

0 hodnocení
Sdílet Označení

Suroviny

na porce

  • vepřové krkovice 300 g
  • brambor 500 g
  • větší klobásy dle chuti 2
  • cibule 4
  • stroužků česneku 5
  • slaniny 100 g
  • pepř
  • kmín
  • sůl
  • sladká paprika
  • pálivá paprika
  • olej

Postup

1 Oloupané syrové brambory nakrájíme na větší kusy,maso a klobásy nakrájíme na zhruba stejně velké kusy jako brambory.Oloupanou cibuli na silnější kolečka,slaninu na plátky,česnek utřeme a všechno smícháme dohromady a dle chuti okořeníme,aby byl pokryt každý kousek.Směs rovnoměrně rozložíme na 3 díly alobalu,přilijeme trochu oleje a zabalíme do tvaru šišky.Pečeme cca 45 minut na grilu,v troubě, na uhlí....

Mohlo by Vás zajímat

Kmínová vepřová pečeně
Maso podle potřeby očistíme, omyjeme a důkladně osušíme. Maso částečně odřízneme od kosti. Pak je osolíme a okořeníme drceným kmínem. Ve větší ...
 · 01:30 · 
Vepřové nudličky s houbami
Plátky krkovice podle potřeby očistíme, omyjeme a osušíme. Lehce je naklepeme a poté je nakrájíme na nudličky. Maso vložíme do misky, zalijeme as...
 · 00:45 · 
Kotlety v zelí
Kotlety očistíme od odseků kostí - pokud je to potřeba, omyjeme a důkladně osušíme. Pak je po okrajích nařízneme a celé lehce naklepeme. Připrave...
 · 01:15 · 
Živáňská pečeně
Maso nakrájíme na menší plátky vysoké 1 cm, naklepeme, osolíme, posypeme paprikou, případně kmínem a dáme do kameninové nádoby na několik hodin o...
 · 
mojeSpotřeba.cz - evidence spotřeby energií
Mějte Vaší spotřebu domácnosti plně pod kontolou.
Nenechte se zaskočit vyúčtováním.
Přehledné statistiky, rady pro další úsporu, fotodokumentace odečtů, ...