Smažené paprikové lusky
00:30
Postup
1 Kazdý lusk rozkrojte podélne na ctvrtiny a odstrante semena. Naslehejte mouku, mléko a vejce na testo, osolte a opeprete. Namácejte lusky v tomto teste a fritujte je v oleji. Polozte je na papír a udrzujte je horké v troube vyhráté na 90 st. C.
2 Petrzel rozdelte na ruzicky a okamzik je také fritujte v oleji.
3 Horké smazené lusky dejte na podnos, ozdobte je smazenou petrzelí a citronem nakrájeným na clunky.
4 Jako hlavní chod se smazené lusky podávají s rajskou omáckou a s brambory, jako predkrm jen s kouskem bagety.
Mohlo by Vás zajímat
1. Houby namočíme na 30 min. do vody. Papriky a hrachové lusky omyjeme a očistíme. Papriky nakrájíme na nudličky. Žampiony očistíme a nakrájíme ...
·
Vařené fazolkové lusky poduste na pánvi na tenké vrstvě oleje spolu s 1 celým neoloupaným stroužkem česneku, osolte a opepřete. Lilek podél...
· · 00:20 ·
Papriky seřízneme, zbavíme jadřinců, omyjeme a necháme oschnout. Cibuli očistíme a nakrájíme najemno. Mleté maso smícháme s vejcem, pepřem, solí,...
· · 00:20 · · 01:00
Postup přípravy: Paprikám odkrojíme stopku, vykrojíme jadérka a podélně rozpůlíme. Na pekáčku rozpustíme trochu na kostičky nakrájené slaniny, op...
· · 00:20 · · 01:00 · 00:44
Komentáře