Špekové knedlíky i.

0 hodnocení00:44
Sdílet Označení

Suroviny

na porce

  • Ingredience:
  • uzeného bůčku 200 g
  • včerejší veky 400 g
  • hrubé mouky 150 g
  • sůl
  • pepř
  • menší vejce 2
  • špetka muškátového květu
  • několik snítek petrželky nebo sušené 0,5 lžičky
  • mléka 300 ml

Postup

1 Postup přípravy: Bůček uvaříme v tlakovém hrnci doměkka. Odstraníme případné kosti a maso nakrájíme na drobné kostičky. Veku také nakrájíme na drobné kostičky. Maso i veku promícháme, vložíme do pekáče a v troubě necháme za občasného promíchání opražit dožluta. Do mísy vsypeme mouku, sůl, pepř, muškátový květ, přidáme jemně pokrájenou petrželku a vejce rozšlehaná v mléce. Směs umícháme dohladka, pak vsypeme osmahlou veku s bůčkem a vše dobře promícháme na hustou hmotu. Lžící vykrajujeme větší kousky, v ruce je zakulatíme a vhodíme do vařící osolené vody. Vaříme podle velikosti 12-15 minut. Uvařené knedlíky vyjmeme děrovanou naběračkou, překrojíme, omastíme sádlem nebo rozškvařenou slaninou a podáváme s dušeným zelím a prstýnky osmažené cibule.

Mohlo by Vás zajímat

Uzená rolka s bosáky a zelím
Uzenou rolku zalijeme vodou a asi 5 minut povaříme.Vodu slijeme, maso přelijeme novou vodou a vaříme maso doměkka, nejlépe v tlakovém hrnci. Kys...
 · 
Plněné bramborové knedlíky
Uzené maso uvaříme a nakrájíme na malé kostičky. Cibuli nakrájíme nadrobno a necháme zesklovatět na oleji. Přidáme uzené maso, orestujeme a dochu...
 ·  · 01:00 · 
Uzená pečeně s kyselým zelím
1. Troubu předehřejeme na 180 °C. Uzenou peče­ni opečeme v pekáči na 30 g sádla ze všech stran. Polévkovou zeleninu očistíme, omyjeme a nakrá­jím...
 ·  · 01:00 ·  · 01:00
Uzené se sosíkem
Postup přípravy: Maso dáme vařit do poloměkka. Vyndáme a nakrájíme na plátky. Do pekáčku dáme pokrájenou cibuli a necháme smažit pěkně dozlatova....
 ·  · 01:00 ·  · 01:00 · 00:44
mojeSpotřeba.cz - evidence spotřeby energií
Mějte Vaší spotřebu domácnosti plně pod kontolou.
Nenechte se zaskočit vyúčtováním.
Přehledné statistiky, rady pro další úsporu, fotodokumentace odečtů, ...