Srnčí hřbet bez pečení

0 hodnocení00:30
Sdílet Označení

Suroviny

Postup

1 Sušené ovoce nakrájíme nadrobno a s rozinkami ho namočíme do rumu. Želatinu rozpustíme v mléce a Lučinu rozmícháme s cukrem i vanilkovým do kašovité hmoty. Přidáme želatinu a vyšleháme.
2 Formu na srnčí hřbet vyložíme potravinářskou fólií, nebo mikrotenovým sáčkem, rozložíme v ní piškoty a pokapeme rumem, pokryjeme vrstvou želatinové hmoty a vrstvou sušeného ovoce. Pokračujeme další vrstvou piškotů, želatinové hmoty a ovoce a ukončíme piškoty. Necháme ztuhnout, nejlépe do druhého dne, ale stačí i 3–4 hodiny.
3 Před podáváním vyklopíme z formy. Povrch ozdobíme šlehačkou a kousky meruněk (i kompotovaných).
4 Čerpáno z Piškotové kuchařky

Mohlo by Vás zajímat

Vánočka pravá máslová
Šálek mléka mírně ohřejeme. Rozdrobíme do něj droždí, posypeme lžící cukru a necháme vzejít kvásek. Ve zbylém mléce rozpustíme sůl. Spaříme mandl...
 · 03:30 · 
Tunely
Z bílků ušleháme pevný sníh, postupně zašleháme cukr a po jednom žloutky. Nakonec lehce vmícháme mouku. Asi 0,666666666666667 těsta vylijeme na p...
Banánovo-ananasové řezy
1. Těsto: Žloutky ušleháme dohladka s vodou, moučkovým cukrem a vanilínovým cukrem. Z bílků a cukru ušleháme tuhý sníh, který opatrně vmícháme do...
 · 01:00
Košíčky s ovocem
1. Na pracovní desku prosijeme mouku s moučkovým cukrem. Do středu rozklepneme vejce, přidáme vanilkový cukr a na kousky nakrájený tuk. Vše ruk...
 · 01:00 · 01:00 · 
mojeSpotřeba.cz - evidence spotřeby energií
Mějte Vaší spotřebu domácnosti plně pod kontolou.
Nenechte se zaskočit vyúčtováním.
Přehledné statistiky, rady pro další úsporu, fotodokumentace odečtů, ...