Telecí játra s medem

0 hodnocení
Sdílet Označení

Suroviny

na porce

  • telecích jater ( asi 170g každý a 1,5 cm silný) 4 plátky
  • trochu mouky na obalení
  • másla (2 lžíce) 30 g
  • oleje (2 lžíce) 30 ml
  • octa (z červeného vína) 2 lžíce 30 ml
  • 30-45 ml kuřecího vývaru (2-3 lžíce)
  • čirého medu (1 lžíce) 15 ml
  • sůl a pepř podle chuti

Postup

1 Plátky jater opepřit a obalit v mouce. Na velké pánvi rozehřát 1 lžíci másla a olej, na kterežto směsi usmažit játra 1-2 min. na každé straně. Přendat na servírovací mísu a udržovat v teple. Na pánev vlijeme ocet, vývar a med a povaříme asi minutu za stálého míchání ( rozpustíme tak ty chutné, připečené kousky ). Pak přidáme 1 lžíci másla sůl a rozpustíme do šťávy, kterou polijeme játra.
2 Ozdobíme Řeřichou potoční (neboli Potočnice malolistá), nebo klíčky z alfa-alfa, ředkviček atd.
3 Doporučená příloha:
4 Bramborová kaše, letní salát
5 Původní kuchyní tohoto receptu je Francie

Mohlo by Vás zajímat

Teľací krk pečený
Z umytého mäsa odsekneme čiastočne krčné kosti, aby sme mohli mäso lepšie porciovať. Kosti posekáme, rozložíme na dno pekáča a na ne položíme...
Telecí řízky s citrónem na roštu
Řízky naklepeme, osolíme, opepříme, pokapeme citrónovou šťávou a olejem a poskládané na sebe necháme odležet v chladu. Opékáme na roštu 4 minuty ...
 · 
Medailónky s vinou omáčkou
Maso nakrájíme na plátky, lehce naklepeme, osolíme, opepříme a lehce pokapeme citrónovou šťávou nebo vínem. Necháme uležet dvě až tři hodiny v ch...
Telecí medajlonky se šunkou a chřestem
Zubereitung: 1. Spargel schälen und an den Schnittstellen etwas kürzen. Zitrone schälen, dabei die weiße Haut mit abschneiden. Zitrone in Scheib...
 · 00:25 · 
mojeSpotřeba.cz - evidence spotřeby energií
Mějte Vaší spotřebu domácnosti plně pod kontolou.
Nenechte se zaskočit vyúčtováním.
Přehledné statistiky, rady pro další úsporu, fotodokumentace odečtů, ...