Telecí s jarní zeleninou

Telecí s jarní zeleninou
0 hodnocení00:40
Sdílet Označení

Suroviny

na porce

  • kedlubny 2
  • mladé mrkve 250 g
  • lusků hrášku 200 g
  • svazeček lahůdkové cibule 1
  • svazeček bazalky 1
  • svazeček kerblíku 1
  • oleje 2 lžíce
  • asi 600 g telecího šálu z kýty
  • vývaru 150 ml
  • smetany 275 g
  • sůl
  • hrubě mletý pepř

Postup

1 1. Kedlubny a mrkev oloupeme. Hráškové lusky, lahůdkovou cibuli, bazalku a kerblík očistíme a omyjeme. Kedlubny nakrájíme na plátky, mrkev na kolečka, hrachové lusky přepůlíme. Bazalku a kerblík posekáme.
2 2. Troubu předehřejeme na 200 °C. V pekáčku ro­zehřejeme olej a telecí maso na něm ze všech stran opečeme. Poté pečeme asi 15 min. v troubě, vyjmeme a zabalíme do alobalu.
3 3. Vypečenou šťávu zalijeme 100 ml vývaru a smetanou, přidáme bylinky, osolíme a opepříme.
4 4. Kedlubny, cibuli, lusky hrášku a mrkev podusí­me ve zbývajícím vývaru. Telecí maso nakrájíme na plátky, přeložíme na talíře spolu se zeleninou a přelijeme omáčkou.

Mohlo by Vás zajímat

Teľací krk pečený
Z umytého mäsa odsekneme čiastočne krčné kosti, aby sme mohli mäso lepšie porciovať. Kosti posekáme, rozložíme na dno pekáča a na ne položíme...
Telecí řízky s citrónem na roštu
Řízky naklepeme, osolíme, opepříme, pokapeme citrónovou šťávou a olejem a poskládané na sebe necháme odležet v chladu. Opékáme na roštu 4 minuty ...
 · 
Medailónky s vinou omáčkou
Maso nakrájíme na plátky, lehce naklepeme, osolíme, opepříme a lehce pokapeme citrónovou šťávou nebo vínem. Necháme uležet dvě až tři hodiny v ch...
Telecí medajlonky se šunkou a chřestem
Zubereitung: 1. Spargel schälen und an den Schnittstellen etwas kürzen. Zitrone schälen, dabei die weiße Haut mit abschneiden. Zitrone in Scheib...
 · 00:25 · 
mojeSpotřeba.cz - evidence spotřeby energií
Mějte Vaší spotřebu domácnosti plně pod kontolou.
Nenechte se zaskočit vyúčtováním.
Přehledné statistiky, rady pro další úsporu, fotodokumentace odečtů, ...