Tradiční falafel se salátem tabouleh

0 hodnocení
Sdílet Označení

Suroviny

na porce

  • FALAFEL [faláfel]:
  • namočené cizrny (cca 200 g suché, záleží na druhu) 400 g
  • kudrnky (petrželové natě) 100 g
  • cibule 100 g
  • česneku 10 g
  • mletý římský kmín
  • sůl
  • pepř
  • oleje na smažení 500 ml
  • DIP-JOGURTOVÁ OMÁČKA:
  • bílého jogurtu 200 g
  • kudrnky svazek
  • česneku 10 g
  • sůl
  • harisy nebo chilli pasty 40 g
  • TABOULEH [tabouleh]:
  • rajčat 400 g
  • kudrnky 100 g
  • suchého kuskusu 50 g
  • velký šťavnatý citrón 1
  • středně velká cibule 1
  • olivového oleje EV 50 ml
  • sůl
  • pepř

Postup

1 1. Cizrnu, cibuli, česnek a kudrnku semeleme v mlýnku nebo v kuchyňském kutru najemno, osolíme, opepříme a přidáme římský kmín, vše důkladně promícháme a v lednici necháme těsto ztuhnout. Z těsta tvarujeme placičky nebo kuličky, které smažíme dozlatova.
2 2. Jogurt smícháme s drceným nebo jemně sekaným česnekem, sekanou kudrnkou, osolíme a zamícháme.
3 3. Falafel podáváme společně s jogurtovým dipem, podle chuti doplněným o lžičku harisy, jako přílohu můžete zvolit náš salát tabouleh nebo jiný jakýkoliv zeleninový salát.
4 1. Rajčata nakrájíme na malé kostičky, cibuli nadrobno a kudrnku nasekáme najemno a vše smícháme.
5 2. Do směsi zeleniny přidáme sušený kuskus, citrónovou šťávu, olivový olej, sůl, pepř a důkladně promícháme. V lednici necháme asi 1 hodinu odležet, kuskus krásně nabobtná, před podáváním ještě promícháme, případně dochutíme.

Mohlo by Vás zajímat

Pravý židovský šoulet
Cibuli nakrájíme nadrobno a zpěníme na oleji. Přidáme na kostky nakrájené lehce posolené hovězí a lehce osmahneme. Pak přidáme fazole a vše zalij...
Dušené černé fazole se slaninou
1 PL = 1 polévková lžíce 1 KL = 1 kávová lžička 1 hrnek = 250 ml Příprava: Fazole zalijte studenou vodou a nechte přes noc nabobtnat. Př...
 · 12:00 · 
Zapékaná pohanka
Pohanku zalijeme vroucí vodou, přiklopíme a necháme bobtnat. Mezitím si nakrájíme zeleninu na menší kousky. V hluboké pánvi rozehřejeme olej a ze...
 · 12:00 ·  · 01:00 · 
Francouzská specialita - Garbure
Příprava: Fazole namočit do druhého dne. Slít je a propláchnout. Vložit je do hrnce se šunkou, nebo slaninou, špekem, zalít vše vodou, přidat bo...
 · 12:00 ·  · 01:00 ·  · 05:00
mojeSpotřeba.cz - evidence spotřeby energií
Mějte Vaší spotřebu domácnosti plně pod kontolou.
Nenechte se zaskočit vyúčtováním.
Přehledné statistiky, rady pro další úsporu, fotodokumentace odečtů, ...