Tresak na salátových bramborách

Tresak na salátových bramborách
0 hodnocení01:00snadné
Sdílet Označení

Suroviny

na porce

  • brambory
  • anglická slanina
  • cibule
  • sůl
  • ledový salát
  • treska
  • světlé pivo
  • hladká mouka
  • vajíčka
  • Zálivka na salát:
  • majonéza
  • voda
  • ocet
  • petrželka
  • česnek
  • cukr
  • sůl
  • pepř

Postup

1 Brambory předem uvaříme, dáme na pánev, osolíme, opepříme a spolu s cibulí a anglickou slaninou opečeme. Potom si připravíme těstíčko na tresku. Do misky nalijeme světlé pivo a rozmícháme v něm dvě vajíčka. Přidáme sůl, mouku a vymícháme těstíčko. Ryby nasolíme, potřeme citrónem, vymácháme v těstíčku a dozlatova opečeme. Posledním krokem je zálivka na salát. Ta se skládá z majonézy, česneku, špetky cukru, sůl, troška octa, zelenou petrželku a na závěr trochu vody na zředění. Všechny ingredience pečlivě rozmixujeme. Ledový salát natrháme do misky, přelijeme jej zálivkou. Přisypeme opečené brambory a lehce promícháme. Naklademe na talíře, přidáme opečenou tresku a podáváme.

Poznámka

BABICOVA KUCHAŘKA - 6. díl – Ryby Ryby by na našem jídelníčku neměly chybět. Inspirujte se Babicovými recepty. Vyzkoušejte další z řady receptů Jiřího Babicy. Jako hostitelka zazáříte.

Mohlo by Vás zajímat

Dušené rybí filé v hořčičné omáčce
Pórek očistíme, opereme a nakrájíme na kousky. Povaříme jej ve 300 ml osolené vody přibližně 8 minut. Necháme okapat a vývar si zachytíme. Mezití...
 · 00:30
Rybí ragů na starořecký způsob
Rybu pokapeme citronovou šťávou, posypeme nasekanou bazalkou a necháme odležet. Na olivovém oleji osmahneme cibulku, přidáme kořenovou zeleninu,...
Filé zapečené s nivou
Filé posypeme kořením na ryby a na pánvi zprudka opečeme. Vložíme do vymazaného pekáčku. Filé zalijeme rozšlehanými vejci a posypeme nivou. Dám...
Candát sečského chataře
Candáta nakrájíme na porce, osolíme, a v troubě pečeme na másle. Když je ryba skoro měkká, posypeme ji strouhanými oříšky, přelijeme máslem a dop...
mojeSpotřeba.cz - evidence spotřeby energií
Mějte Vaší spotřebu domácnosti plně pod kontolou.
Nenechte se zaskočit vyúčtováním.
Přehledné statistiky, rady pro další úsporu, fotodokumentace odečtů, ...