Tvarohovo-jablkový zákusek

0 hodnocení00:44
Sdílet Označení

Suroviny

na porce

  • Ingredience:
  • tuku 250 g
  • polohrubé mouky 500 g
  • droždí 30 g
  • vlažného mléka 0,2 l
  • cukru 1 lžička
  • soli špetka
  • pikantní džem
  • Tvarohová náplň: tvarohu 300 g
  • mletého cukru (dle chuti) 100 g
  • žloutky 2
  • rozinky
  • citronová kůra
  • Jablková náplň: 500 g očištěných jablek
  • cukru 100 g
  • Sníh:
  • bílky 2
  • mletého cukru 50 g

Postup

1 Postup přípravy: Z části mléka, lžičky cukru, trochy mouky a droždí připravíme kvásek. Po vykynutí smícháme s ostatními surovinami (kromě džemu) a vypracujeme vláčné těsto (dle potřeby přidáme mléko) a necháme asi půl hodiny kynout.
2 Připravíme si náplně. Těsto rozdělíme na dvě části. Vyválíme plát, přeneseme na vymazaný a vysypaný plech, potřeme pikantním džemem, na něj navrstvíme tvarohovou náplň, přikryjeme druhým plátem těsta, pokryjeme jablkovou náplní a tuhým sněhem. Vložíme do předehřáté trouby.
3 Tvarohová náplň: tvaroh, žloutky, cukr a citr. kůru vymícháme, přidáme rozinky.
4 Jablková náplň: jablka nakrájíme na tenké plátky, zasypeme cukrem a podusíme.

Mohlo by Vás zajímat

Jablkový závin z listového těsta
Z listového těsta vyválime obdélník, který na středu posypeme oloupanými a na plátky nebo nastrouhanými jablky, rozdrcenými piškoty, opranými a o...
Broskvovo-tvarohové řezy
1. Na těsto ušleháme v míse žloutky s cukrem, přidáme vlažnou vodu a šleháme do pěny. Pomalu přisypáváme mouku smíchanou s kypřicím práškem a zle...
 · 00:55
Tvarohovo - marhuľové rezy
Múku preosejeme, pridáme zmäknutý tuk, žítky, mlieko, cukor, vypracujeme cesto a necháme ho 15 minút odležať v chladničke. Cesto rozvaľkáme, dám...
 · 00:55 · 01:10 · 
Biskupský chlebíček
1. Z bílků ušleháme tuhý sníh, přidáme cukr, ořechy, čokoládu, kandované ovoce a zlehka vmícháme prosátou polohrubou mouku, rum a rozpuštěné vlah...
 · 00:55 · 01:10 ·  · 00:55
mojeSpotřeba.cz - evidence spotřeby energií
Mějte Vaší spotřebu domácnosti plně pod kontolou.
Nenechte se zaskočit vyúčtováním.
Přehledné statistiky, rady pro další úsporu, fotodokumentace odečtů, ...