Vietnamská smažená makrela s rybí omáčkou

0 hodnocenívelmi snadné
Sdílet Označení

Suroviny

na porce

  • Vietnamese Fried Mackerel with Fish Sauce
  • Serves/Makes:
  • 2
  • Ingredients:
  • whole mackerel, about 10 ounces (300 g), cleaned and cut into steaks 1
  • tablespoons cooking oil (for deep frying) 2
  • teaspoon garlic, finely chopped 1
  • onion, peeled and finely chopped 0,25
  • tomatoes, finely chopped 2
  • teaspoon salt 0,25
  • tablespoon fish sauce 1
  • teaspoon chicken seasoning powder 1
  • teaspoon sugar 0,25
  • teaspoon ground white pepper 0,25

Postup

1 Dry mackerel steaks thoroughly.
2 Heat oil for deep frying and pan fry mackerel steaks until golden brown on both sides. Drain and set aside.
3 In a clean wok, heat 1 tablespoon oil and stir-fry garlic and onion until fragrant.
4 Add tomatoes and cook for 5 minutes. Add salt.
5 Stir in fish sauce, chicken seasoning powder, sugar, pepper and more salt if necessary.
6 Pour tomato sauce over the fried mackerel steaks and serve with steamed rice.

Poznámka

Vietnamese Fried Mackerel with Fish Sauce

Mohlo by Vás zajímat

Dušené rybí filé v hořčičné omáčce
Pórek očistíme, opereme a nakrájíme na kousky. Povaříme jej ve 300 ml osolené vody přibližně 8 minut. Necháme okapat a vývar si zachytíme. Mezití...
 · 00:30
Rybí ragů na starořecký způsob
Rybu pokapeme citronovou šťávou, posypeme nasekanou bazalkou a necháme odležet. Na olivovém oleji osmahneme cibulku, přidáme kořenovou zeleninu,...
Mořský okoun s bylinkovou omáčkou
Rybu pokapeme citrónovou šťávou a necháme 10 minut odležet. Okurčičky posekáme, bylinky posekáme. Řeřichu nahrubo posekáme. Spolu s okrčičkami a...
 · 00:35
Amur s koprem
Očištěné rybí plátky necháme chvíli marinovat v octě. Pak je scedíme, necháme okapat, osolíme, vložíme do vymazané ohnivzdorné zapékací misky a ...
mojeSpotřeba.cz - evidence spotřeby energií
Mějte Vaší spotřebu domácnosti plně pod kontolou.
Nenechte se zaskočit vyúčtováním.
Přehledné statistiky, rady pro další úsporu, fotodokumentace odečtů, ...