Zapečené brambory s makrelou

0 hodnocení00:45snadné
Sdílet Označení

Suroviny

na porce

  • velkých brambor 6
  • 3-4 lžíce čerstvého strouhaného křenu, krenexu, případně majónezy s křenem
  • nízkotučneho mléka, ohřátého 150 ml
  • svazek jarní cibulky, nasekané
  • plátků uzené makrely bez kůže, rozmělněné 6
  • sůl a pepř na dochucení

Postup

1 1) Vyčištěné neloupané brambory uvařte doměkka. Pak je podélně rozpůlte a lžičkou vydlabejte dřeň, tak aby vznikla jakási mistička. Předehřejte gril v troubě nebo ji zapněte na nejvyšši stupeň.
2 2) Vidličkou rozmačkejte bramborovou dřen s křenem a mlékem; výsledkem by mela byt krémovitá směs. Do té pak vetřete cibulku a kousky ryby. Podle chuti osolte, opepřete a směsí naplňte bramborové misky.
3 3) Položte na plech, vyložený připadne pečicím papírem, dejte do trouby a pět minut zapékejte, až se brambory prohřejí a zezlátnou.
4 TIPY:
5 1) Brambory můžete připravit v mikrovlnce: propíchejte a deset minut mikrovlňte na nejvyšši výkon, v polovině obrátit.
6 2) Zkuste krenex s jablky.

Poznámka

str. 13

Mohlo by Vás zajímat

Filé zapečené s nivou
Filé posypeme kořením na ryby a na pánvi zprudka opečeme. Vložíme do vymazaného pekáčku. Filé zalijeme rozšlehanými vejci a posypeme nivou. Dám...
Rybí ragů na starořecký způsob
Rybu pokapeme citronovou šťávou, posypeme nasekanou bazalkou a necháme odležet. Na olivovém oleji osmahneme cibulku, přidáme kořenovou zeleninu,...
Filé z tresky po srbsku
Filé z tresky nasolíme, obalíme ve směsi mouky a sladké papriky. V zapékací misce rozpustíme máslo, tresky opečeme, potom na ně dáme kolečka citr...
Burgundský pstruh
Pstruží filátka nejprve zbavte všech kostí - s trpělivostí mnicha odstraňte pinzetou i ty nejdrobnější kůstky; pak rybí maso posypte tymiánem, os...
 · 
mojeSpotřeba.cz - evidence spotřeby energií
Mějte Vaší spotřebu domácnosti plně pod kontolou.
Nenechte se zaskočit vyúčtováním.
Přehledné statistiky, rady pro další úsporu, fotodokumentace odečtů, ...