Zelný bramborák

0 hodnocení
Sdílet Označení

Suroviny

na porce

  • česnek
  • sůl
  • vejce 2 ks
  • drcený kmín
  • tuk na pečení
  • sterilované nebo kysané zelí 1 sklenice
  • 3-4 lžic hladká sůl

Postup

1 Na tento recept můžeme použít sterilované nebo kysané zelí, které nejprve scedíme. Dále zelí pokrájíme, vložíme do mísy, přidáme vejce, mouku, rozetřený česnek, kmín a směs osolíme. Těsto dobře promícháme a zatím rozehřejeme tuk na pánvi.
2 Z těsta pečeme placky, jako klasické bramboráky po obou stranách až dočervena. Placky podáváme se zeleninovým salátem a dresingem nebo kečupem. Tyto bramboráky můžeme použít i jako přílohu k masu.

Mohlo by Vás zajímat

Sójová pochoutka s bramborákem
Zálivka: V 1 dl vody rozmícháme 2 lžíce sójové omáčky, 1 lžíci oleje, 0,5 lžičky cukru, 0,5 lžičky škrobové moučky. Bramborák: 1 kg syrových ...
 · 
Štědrovečerní holoubci
Zelné listy lehce spaříme a rozložíme na prkénko. Cibuli a česnek oloupeme. Cibuli nasekáme najemno a česnek prolisujeme nebo utřeme. Na pánvi ro...
 · 00:20 · 
Zelný salát s mrkví
1 Pekingské zelí pečlivě opláchneme, osušíme čistou utěrkou, nakrájíme na tenké nudličky, mírně prosolíme a necháme asi jednu hodinu odležet. 2...
 · 00:20 ·  · 01:00
Zelný salát s kukuřicí a žampiony.
Kukuřici vložíme do většího množství vařící vody, teplotu snížíme, asi 10 minut necháme táhnout, pak vyjmeme a necháme vychladnout. Ostrým no...
 · 00:20 ·  · 01:00 · 00:45
mojeSpotřeba.cz - evidence spotřeby energií
Mějte Vaší spotřebu domácnosti plně pod kontolou.
Nenechte se zaskočit vyúčtováním.
Přehledné statistiky, rady pro další úsporu, fotodokumentace odečtů, ...