Zubáč na smotane

0 hodnocení
Sdílet Označení

Suroviny

na porce

  • zubáča 1 kg
  • maslo 1
  • smotana na varenie 1
  • strúčiky cesnaku 2
  • zmes korenia na ryby
  • bazalka a soľ

Postup

1 Zubáča rozporciujeme na podkovičky, naložíme do koreniacej zmesi a necháme minimálne 2 hod. odležať.
2 Potom rybu rýchle urestujeme na masle, aby si vytvorila jemnú kôrku.
3 Opečené podkovičky premiestnime na plech a zalejeme smotanou, v ktorej sme rozmiešali soľ a roztlačený cesnak.
4 Zubáča pečieme 15-20 min. pri 200°C.

Mohlo by Vás zajímat

Dušené rybí filé v hořčičné omáčce
Pórek očistíme, opereme a nakrájíme na kousky. Povaříme jej ve 300 ml osolené vody přibližně 8 minut. Necháme okapat a vývar si zachytíme. Mezití...
 · 00:30
Rybí ragů na starořecký způsob
Rybu pokapeme citronovou šťávou, posypeme nasekanou bazalkou a necháme odležet. Na olivovém oleji osmahneme cibulku, přidáme kořenovou zeleninu,...
Filé zapečené s nivou
Filé posypeme kořením na ryby a na pánvi zprudka opečeme. Vložíme do vymazaného pekáčku. Filé zalijeme rozšlehanými vejci a posypeme nivou. Dám...
Candát sečského chataře
Candáta nakrájíme na porce, osolíme, a v troubě pečeme na másle. Když je ryba skoro měkká, posypeme ji strouhanými oříšky, přelijeme máslem a dop...
mojeSpotřeba.cz - evidence spotřeby energií
Mějte Vaší spotřebu domácnosti plně pod kontolou.
Nenechte se zaskočit vyúčtováním.
Přehledné statistiky, rady pro další úsporu, fotodokumentace odečtů, ...