121.výborné mazance od ben3

0 hodnocenívelmi snadné
Sdílet Označení

Suroviny

na 4 porce

  • mléka 250 ml
  • žloutek 1
  • rozpuštěného másla 125 g
  • hladké mouky 250 g
  • polohrubé mouky 250 g
  • cukru 50 g
  • vanilkové cukry 2
  • trochu soli
  • citrónová kůra
  • větší 0,5 čerstvého nebo 2,5 lžičky sušeného droždí
  • po zvukovém signálu přidáme mandle a rozinky

Postup

1 Vykynuté těsto propracujeme, rozdělíme na 2 díly, vytvarujeme bochánky. Dáme na plech s teflonovou nebo silikonovou podložkou, případně pečícím papírem a necháme kynout minimálně 45 minut. Pak pomašlujeme žloutkem smíchaným s mlékem nebo rumem a pečeme prvních 10 minut při 180°C a dalších 40 minut při 150°C. Hotové mazance ihned přendáme z plechu na mřížku.
2 Těsto lze použít i na vánočku.
3 Nastavení pekárny: Program Těsto

Mohlo by Vás zajímat

honzovské buchty - nic těžkého!
Máslo, moučkový a vanilkový cukr a žloutky umícháme ručním šlehačem do pěny. Z vlažného mléka, droždí a cukru si připravíme kvásek, který necháme...
0300.dukátové buchtičky od Lenka74
Po vykynutí těsto propracujeme a "užmouláme" kuličky, které rovnáme postupně na plech (celkem cca 80ks), necháme chvilku kynout, pomažeme sádlem ...
67.honzovy plněné buchty od Uursik
Program Těsto, já klasika dala Dort, až to zapípalo, tak jsem přendala do mísy a nechala kynout půl hodiny, promíchala a zase půl hodiny a zase p...
 · 
České buchty od Rominska
(plnila jsem je tvarohem s rozinkami zahuštěným vanilkovým pudinkovým práškem nebo povidlama)
 · 
mojeSpotřeba.cz - evidence spotřeby energií
Mějte Vaší spotřebu domácnosti plně pod kontolou.
Nenechte se zaskočit vyúčtováním.
Přehledné statistiky, rady pro další úsporu, fotodokumentace odečtů, ...