Všechny Vaše recepty na jednom místě

 

.mojeid.cz 

 

E-mail:  Heslo:    registrace

Home > Recepty > Cukroví > České perníčky - dobrý recept
 

České perníčky - dobrý recept

České perníčky - dobrý recept
 
  • přidat obrázek ...
 
nezadáno
Počet porcí
1
Náročnost
středně
obtížný
Časová náročnost
40 min.
Počet zobrazení
2649x
Autor: Hrníčková kuchařka

SUROVINY

České perníčky
2 a 0,5 hrnku hladké mouky
1 hrnek moučkového cukru, 2 lžíce rostlinného tuku
2 lžíce rozehřátého medu, 0,5 lžičky tlučeného anýzu
0,5 lžičky skořice, l lžička prášku do pečiva, 2 vejce, 1 žloutek a 2 lžíce mléka na potření
poleva (viz recept Poleva ke zdobení kornoutkem), tuk a mouka na vymazání a vysypání plechu

POSTUP

Tuk a med rozehřejeme, smícháme s cukrem a do teplé směsi vmícháme jedno vejce. Přisypeme hladkou mouku, ve které jsme rozmíchali prášek do pečiva, tlučený anýz a skořici, vše důkladně promícháme. Vypracujeme tužší těsto, které necháme v chladu v mikrotenovém sáčku do druhého dne odpočinout. Z těsta vyválíme placku asi 0,5 cm silnou, ze které vykrajujeme různé tvary. Perníčky klademe dále od sebe na tukem vymazaný a moukou vysypaný plech a ihned je pečeme v horké troubě. Žloutek rozšleháme s mlékem, a když opadne pěna, upečené a ještě horké perníčky na plechu potíráme rozšlehaným žloutkem, který na nich ihned zasychá. K nanášení žloutku použijeme širší štětec nebo peroutku. Vychladlé perníčky zdobíme polevou pomocí mikrotenového sáčku s odstřiženým růžkem.
vytisknout Tisk  |   uložit do PDF PDF  |   poslat e-mailem Poslat  |   sdílet Sdílet  |   hodnotit Hodnotit  |   opravit (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Opravit  |   nový recept (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Nový  |   nahlásit porušení práv (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Nahlásit
Sdílení receptu: 
Google Google  |   Facebook Facebook  |   Twitter Twitter
Trvalý odkaz: 
povinná položka Povinná položka
  
 *
 **
 ***
 ****
 *****
  

KOMENTÁŘE

Zatím k receptu není žádná diskuse
Nový komentář
Hodnocení receptu:  * |   ** |   *** |   **** |   *****
      
Pro přihlášení pomocí Google účtu, OpenID nebo MojeID využijte přihlášení v horní části stránky.
povinná položka Povinná položka
eCookBook.cz   :   mojeZáruky.cz   :   mojeSpotřeba.cz   :   Podmínky použití   :   Partneři   :   Reklama   :   Kontakt
Eugen Letý © 2004 - 2019
Jsme na Facebooku RSS kanály
Na této stránce použité názvy produktů, firem apod. mohou být ochrannými známkami nebo registrovanými ochrannými známkami příslušných vlastníků.