
Tvarohové těsto na slano i sladko
SUROVINY
Ingredience:
250 g tvarohu
250 g tuku
250 g polohrubé mouky
250 g tvarohu
250 g tuku
250 g polohrubé mouky
POSTUP
Postup přípravy: Slané pečivo k vínu nebo jen tak: zpracujeme těsto, vyválíme plát, pomocí válečku přeneseme na plech (nemusí se vymazávat těsto je dost mastné), povlaží rozšlehaným vejcem a sype solí a dále např. kmínem, mákem, sezamem... Může se i postrouhat sýrem a pak teprve rádýlkem krájíme různé tvary, upeče se a sní se. Je to moc dobré trochu vyfouklé.
Na sladko: z tohoto těsta peču štrúdl, nebo jen placka na to jabka, skořice, rozinky, mleté ořechy trochu cukru a druhá placka. Dále z tohoto těsta: vyválím plát nakrájím na čtverečky, dám rybízovou marmeládu přehnu do trojúhelníku. Upečené obaluji v moučkovém a vanilkovém cukru.
Kdo ví další možnosti?
Na sladko: z tohoto těsta peču štrúdl, nebo jen placka na to jabka, skořice, rozinky, mleté ořechy trochu cukru a druhá placka. Dále z tohoto těsta: vyválím plát nakrájím na čtverečky, dám rybízovou marmeládu přehnu do trojúhelníku. Upečené obaluji v moučkovém a vanilkovém cukru.
Kdo ví další možnosti?
Recept "Tvarohové těsto na slano i sladko" porušuje má autorská práva.
KOMENTÁŘE

Nový komentář

Eugen Letý © 2004 - 2018
Na této stránce použité názvy produktů, firem apod. mohou být ochrannými známkami nebo registrovanými ochrannými známkami příslušných vlastníků.