Všechny Vaše recepty na jednom místě

 

.mojeid.cz 

 

E-mail:  Heslo:    registrace

Home > Recepty > Drůbeží maso > Čínské pečené kuře ve slaném krunýři
 

Čínské pečené kuře ve slaném krunýři

Čínské pečené kuře ve slaném krunýři
 
  • přidat obrázek ...
 
nezadáno
Počet porcí
4
Náročnost
středně
obtížný
Časová náročnost
80 min.
Počet zobrazení
478x
Autor: Jamie Oliver

SUROVINY

1 1,4 kg kuře, omyté osušené, bez vnitřností
3 jarní cibulky
3 cm kousek čerstvého zázvoru oloupaného a nakrájeného na plátky
1 lžička cukru
1 lžíce vody
3 lžíce šery
0,25 lžičky koření Five spice
2 lžíce sojové omáčky + trochu extra
2 lžíce oleje z řepky olejky, nebo zeleninového + trochu extra
párátka
vymaštěný pekáček
1 kladivo
krunýř:
1 kg soli
4 hrnky hladké mouky
1-2 hrnky vody

POSTUP

Předehřejte troubu na 240 stupňů, později se stáhne na 160.

1 Do mísy dejte mouku a sůl, zamíchejte. Postupně přidávejte vodu a vymíchejte tuhé těsto. Uhněťte těsto rukama, možná budete muset přidat vodu. Když je těsto moc řídké špatně se s ním zachází.
2 Na stůl si položte dva velké pláty alobalu jeden na druhý. Delší strany několikrát přeložte čímž se vytvoří šev. Potřete olejem, položte kuře doprostřed. V misce smíchejte nahrubo nasekané jarní cibulky, cukr, zázvor, sojovou omáčku, šery, vodu a five spice. Potřete celé kuře sojovou omáčkou, nechte 5 minut odpočinout. Pak potřete kuře dvěma lžícemi oleje.
3 Kůži z krku a křídla založte pod kuře. Krk musí být uzavřený. Není li tam dost kůže, použijte párátka. Opatrně nalijte směs se sojovou omáčkou do kuřete, tak aby nevytekla. Uzavřete druhý otvor kuřete pomocí párátek, nebo zašijte.
4 Zabalte alobal s kuřetem jako balíček, aby se uvnitř udržela vlhkost.
5 Z těsta vyválejte plát asi 1,4 cm silný a tak velký aby se do něj dalo kuře zabalit. Zabalte do těsta kuře a řádně zapečeťte.
6 Celé to položte do pekáčku. Mokrými prsty uhlaďte těsto a zkontrolujte zda v něm nejsou díry kudy by unikala pára.
7 Pečte v horké troubě 1 hodinu. Zmírněte teplotu a pečte další 3 hodiny.

A teď přijde ta nejzábavnější část: Vyndejte kuře z trouby a kladivem rozbijte krunýř. Pozor, budou odletovat kousky těsta. Tomu se dá zabránit tak, že přes kuře položíte čistou utěrku. Kuře i s fólií přendejte na tác. Rozbalte fólii a servírujte.
Nebo můžete nechat okraje těsta kolem kuřete, roztrhnout fólii a nechat hosty ať se sami obslouží.
vytisknout Tisk  |   uložit do PDF PDF  |   poslat e-mailem Poslat  |   sdílet Sdílet  |   hodnotit Hodnotit  |   opravit (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Opravit  |   nový recept (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Nový  |   nahlásit porušení práv (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Nahlásit
Sdílení receptu: 
Google Google  |   Facebook Facebook  |   Twitter Twitter
Trvalý odkaz: 
povinná položka Povinná položka
  
 *
 **
 ***
 ****
 *****
  

KOMENTÁŘE

Zatím k receptu není žádná diskuse
Nový komentář
Hodnocení receptu:  * |   ** |   *** |   **** |   *****
      
Pro přihlášení pomocí Google účtu, OpenID nebo MojeID využijte přihlášení v horní části stránky.
povinná položka Povinná položka
eCookBook.cz   :   mojeZáruky.cz   :   mojeSpotřeba.cz   :   Podmínky použití   :   Partneři   :   Reklama   :   Kontakt
Eugen Letý © 2004 - 2014
Jsme na Facebooku RSS kanály
Na této stránce použité názvy produktů, firem apod. mohou být ochrannými známkami nebo registrovanými ochrannými známkami příslušných vlastníků.