Všechny Vaše recepty na jednom místě

 

.mojeid.cz 

 

E-mail:  Heslo:    registrace

Home > Recepty > Drůbeží maso > Divoké kuře
 

Divoké kuře

Divoké kuře
 
  • přidat obrázek ...
 
nezadáno
Počet porcí
4
Počet zobrazení
220x
Autor: dadala.hyperlinx.cz

SUROVINY

4 porce: - Suroviny pro
1 celé kuře
150 g anglické slaniny
olej
máslo
směs``Divoké koření`` od Antonína
1 větší cibule
680 g bílého sterilovaného bílého zelí ve sladkokyselém nálevu (pevný podíl 340 g)
50 ml sladkého červeného vína (nebo 50 ml suchého a 1 lžička cukru)
sůl
kmín
1 lžíce brusinkového kompotu
Příloha: knedlíky

POSTUP

Postup přípravy:
Kuře opláchneme a naporcujeme na čtvrtky. Část slaniny (asi 50 g) tučnější části anglické slaniny nakrájíme velmi nadrobno.
Příprava marinády:
Na malé pánvičce zahřejeme 2 lžíce oleje, přidáme nakrájenou slaninu, kterou zčásti vyškvaříme a potom ještě jednu lžičku másla. Přisypeme 2 lžičky směsi ``Divoké koření`` a vše promícháme. Odstavíme a připravenou marinádou potřeme čtvrtky kuřete (s i kousky slaniny).
V hrnci na 3 lžících oleje zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme na kostičky nakrájený zbytek slaniny a smažíme, dokud cibule nezesklovatí. Pak odstavíme ze sporáku, přidáme zelí i s nálevem a dále 1 lžičku kmínu, sladké červené víno, 0,5 lžičky soli a brusinkový kompotu. Vše dobře promícháme a takto připravené zelí rovnoměrně rozprostřeme na dno pekáče. Pak na zelí poklademe čtvrtky kuřete, pekáč přikryjeme a dáme do předehřáté trouby (200 °C) dusit asi na 30 minut. Když je kuře měkké, pekáč odkryjeme, zvýšíme teplotu (na 250 °C) a dopečeme kůrku (asi 15 minut). Podáváme s knedlíkem.
vytisknout Tisk  |   uložit do PDF PDF  |   poslat e-mailem Poslat  |   sdílet Sdílet  |   hodnotit Hodnotit  |   opravit (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Opravit  |   nový recept (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Nový  |   nahlásit porušení práv (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Nahlásit
Sdílení receptu: 
Google Google  |   Facebook Facebook  |   Twitter Twitter
Trvalý odkaz: 
povinná položka Povinná položka
  
 *
 **
 ***
 ****
 *****
  

KOMENTÁŘE

Zatím k receptu není žádná diskuse
Nový komentář
Hodnocení receptu:  * |   ** |   *** |   **** |   *****
      
Pro přihlášení pomocí Google účtu, OpenID nebo MojeID využijte přihlášení v horní části stránky.
povinná položka Povinná položka
eCookBook.cz   :   mojeZáruky.cz   :   mojeSpotřeba.cz   :   Podmínky použití   :   Partneři   :   Reklama   :   Kontakt
Eugen Letý © 2004 - 2014
Jsme na Facebooku RSS kanály
Na této stránce použité názvy produktů, firem apod. mohou být ochrannými známkami nebo registrovanými ochrannými známkami příslušných vlastníků.