Všechny Vaše recepty na jednom místě

 

.mojeid.cz 

 

E-mail:  Heslo:    registrace

Home > Recepty > Drůbeží maso > Jamieho lahodné pečené kuře
 

Jamieho lahodné pečené kuře

Jamieho lahodné pečené kuře
 
  • přidat obrázek ...
 
nezadáno
Počet porcí
6
Počet zobrazení
490x
Autor: Jamie Oliver

SUROVINY

1 velké kuře (1,8 kg a více)
1 velký citrón
8 velkých plátků prorostlé slaniny typu prosciutta nebo parmské šunky
1 stroužky česneku, na plátky
2 vrchovaté lžíce čestvého tymiánu, nadrobno nasekaný
sůl a čerstvě mletý pepř
125 g změklého másla
1 kg předvařených brambor, oloupané a nakrájené
1 velký celer, očištěný
200 ml bílého vína

POSTUP

Troubu s přiměřeně velkým pekáčem předehřejeme na 220°C. Kuře dobře ze všech stran opláchneme a osušíme papírem. Prsty oddělíme jeho kůži od masa. Škrabkou na zeleninu okrájíme kůru z citrónu, nadrobno ji nasekáme a citrón prozatím dáme stranou. Slaninu nasekáme nadrobné kousky jako citrónovou kůru. Vše vložíme do misky a přidáme česnek a čerstvý tymián. Osolíme, opepříme a smícháme s máslem. Touto směsí vyplníme prostor po kůží a masem na kuřecích prsou. Důkladně maso směsí promasírujeme. Na stehnech uděláme hlubší zářezy, aby se lépe propékaly. Citrón zbavený kůry překrojíme napůl a vložíme do břišní dutiny kuřete. Takto připravené kuře vložíme do pekáče a ve vyhřáté troubě pečeme asi půl hodiny.
Než se kuře upeče, uvaříme v osolené vodě brambory, necháme je okapat oloupeme a nakrájíme na kousky. Celer nakrájíme taky na stejně velké kousky.
Vyjmeme kuře z trouby, napíchneme vidličkou a nazdvedneme nade dno opekáče, kde bublá vypečená šťáva s máslem. Na ni do pekáče nasypeme brambory promíchané s celerem a důkladně je promícháme se šťávou na dně pekáče. Kuře položíme zpět na směs a pečeme ještě třičtvrtě hodiny. Hotové kuře necháme 10 minut odpočinout. Mezitím vyndáme z pekáče bramborovou směs a výpek provaříme s vínem. Nezapomeneme seškrábnout všechnu šťávu co se přichytla po stěnách pekáče
vytisknout Tisk  |   uložit do PDF PDF  |   poslat e-mailem Poslat  |   sdílet Sdílet  |   hodnotit Hodnotit  |   opravit (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Opravit  |   nový recept (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Nový  |   nahlásit porušení práv (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Nahlásit
Sdílení receptu: 
Google Google  |   Facebook Facebook  |   Twitter Twitter
Trvalý odkaz: 
povinná položka Povinná položka
  
 *
 **
 ***
 ****
 *****
  

KOMENTÁŘE

Zatím k receptu není žádná diskuse
Nový komentář
Hodnocení receptu:  * |   ** |   *** |   **** |   *****
      
Pro přihlášení pomocí Google účtu, OpenID nebo MojeID využijte přihlášení v horní části stránky.
povinná položka Povinná položka
eCookBook.cz   :   mojeZáruky.cz   :   mojeSpotřeba.cz   :   Podmínky použití   :   Partneři   :   Reklama   :   Kontakt
Eugen Letý © 2004 - 2014
Jsme na Facebooku RSS kanály
Na této stránce použité názvy produktů, firem apod. mohou být ochrannými známkami nebo registrovanými ochrannými známkami příslušných vlastníků.