Všechny Vaše recepty na jednom místě

 

.mojeid.cz 

 

E-mail:  Heslo:    registrace

Home > Recepty > Drůbeží maso > Kachnička na sladko-kyselo
 

Kachnička na sladko-kyselo

Kachnička na sladko-kyselo
 
  • přidat obrázek ...
 
nezadáno
Počet porcí
4
Počet zobrazení
891x
Autor: neuveden

SUROVINY

1 kachna
špek
4-5 lžic medu
1 citron
černá sojová omáčka

POSTUP

Kachnu povaříme na malém ohni cca 20 minut. Kachnu povaříme proto, abychom se zbavili přebytečného množství tuku. Mezitím si připravíme lůžko pro podušenou kachničku. Do vyššího pekáčku nakrájíme na plátky špek, na který položíme nakrájená kolečka citronu. Dále přichystáme marinádu. Do kastrůlku dáme podle velikosti kachničky 4-5 lžic medu, černou sojovou omáčku, přiměřeně červeného vína (nejlépe Cabernet Sauvignon z vinařství Bíza). To vše dáme na oheň abychom vyrobili hustší masu, do které na závěr přidáme pepř, sůl, nepatrně muškátového květu, 1 malou chilli papričku a trochu granulovaného česneku. Tuto marinádu nakonec dochutíme medovinou, tedy kořeněnou Hasičským medovinovým nápojem (je nejlepší). Marinovanou kachnu necháme nejméně 2-3 hodiny uležet na chladném místě. Pečeme při teplotě cca 160 C a na závěr pečeme při teplotě vyšší (musíte hlídat), aby se udělala křupavá kůrčička. Nedejte se odradit tmavší barvou, je to medem a sojovou omáčkou. Po upečení kachnu vyjmeme z jejího lůžka, šťávičku zbavíme citronu a naporcovanou kachnu tímto zázračným sosem poléváme. Zkuste to budete překvapeni.
vytisknout Tisk  |   uložit do PDF PDF  |   poslat e-mailem Poslat  |   sdílet Sdílet  |   hodnotit Hodnotit  |   opravit (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Opravit  |   nový recept (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Nový  |   nahlásit porušení práv (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Nahlásit
Sdílení receptu: 
Google Google  |   Facebook Facebook  |   Twitter Twitter
Trvalý odkaz: 
povinná položka Povinná položka
  
 *
 **
 ***
 ****
 *****
  

KOMENTÁŘE

Zatím k receptu není žádná diskuse
Nový komentář
Hodnocení receptu:  * |   ** |   *** |   **** |   *****
      
Pro přihlášení pomocí Google účtu, OpenID nebo MojeID využijte přihlášení v horní části stránky.
povinná položka Povinná položka
eCookBook.cz   :   mojeZáruky.cz   :   mojeSpotřeba.cz   :   Podmínky použití   :   Partneři   :   Reklama   :   Kontakt
Eugen Letý © 2004 - 2018
Jsme na Facebooku RSS kanály
Na této stránce použité názvy produktů, firem apod. mohou být ochrannými známkami nebo registrovanými ochrannými známkami příslušných vlastníků.