Všechny Vaše recepty na jednom místě

 

.mojeid.cz 

 

E-mail:  Heslo:    registrace

Home > Recepty > Drůbeží maso > Kuře Kalimero
 

Kuře Kalimero

Kuře Kalimero
 
  • přidat obrázek ...
 
***
Počet porcí
4
Náročnost
lehký
Časová náročnost
120 min.
Počet zobrazení
1565x
Autor: Testudo

SUROVINY

sůl
200 g máslo
1 ks kuře
1 ks jablko větší tvrdé
100 g anglická slanina plátky
podle chuti:
česnek
majoránka
tymián
rozmarýn
mletý pepř
paprika sladká
hořčice bílá
sušený celerový list

POSTUP

Troubu předeřejeme na 180°C. Kuře naporcujeme, abychom měli všechnu kůži nakonci křupavou a zlatou. Rozložíme do pekáče, osolíme a okořeníme dle chuti. Jablko omyjeme, zbavíme jadřince a nakrájíme na měsíčky, které prokládáme mezi kuřecí čtvrtky. Neloupeme. Máslo nakrájíme na plátky a těmi poklademe kompletně celý obsah pekáče. Podlijeme vodou do výše 1 cm, dobře zakryjeme a při teplotě 180°C pečeme 1 hodinu 15 minut. Pekáč vyndáme, teplotu trouby zvýšíme na 220°C, sundáme zakrytí, maso polijeme výpekem, obložíme anglickou slaninou a již bez zakrývání dopékáme dokřupava. Ideální přílohou je kari rýže.
vytisknout Tisk  |   uložit do PDF PDF  |   poslat e-mailem Poslat  |   sdílet Sdílet  |   hodnotit Hodnotit  |   opravit (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Opravit  |   nový recept (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Nový  |   nahlásit porušení práv (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Nahlásit
Sdílení receptu: 
Google Google  |   Facebook Facebook  |   Twitter Twitter
Trvalý odkaz: 
povinná položka Povinná položka
  
 *
 **
 ***
 ****
 *****
  

KOMENTÁŘE

Zatím k receptu není žádná diskuse
Nový komentář
Hodnocení receptu:  * |   ** |   *** |   **** |   *****
      
Pro přihlášení pomocí Google účtu, OpenID nebo MojeID využijte přihlášení v horní části stránky.
povinná položka Povinná položka
eCookBook.cz   :   mojeZáruky.cz   :   mojeSpotřeba.cz   :   Podmínky použití   :   Partneři   :   Reklama   :   Kontakt
Eugen Letý © 2004 - 2018
Jsme na Facebooku RSS kanály
Na této stránce použité názvy produktů, firem apod. mohou být ochrannými známkami nebo registrovanými ochrannými známkami příslušných vlastníků.