Všechny Vaše recepty na jednom místě

 

.mojeid.cz 

 

E-mail:  Heslo:    registrace

Home > Recepty > Drůbeží maso > Kuřecí perkelt s noky
 

Kuřecí perkelt s noky

Kuřecí perkelt s noky
 
  • přidat obrázek ...
 
nezadáno
Počet porcí
4
Počet zobrazení
1099x
Autor: neuveden

SUROVINY

4 kuřecí stehna (horní) s kůží
olej na opečení
100 g másla
2 cibule
1 pol. lžíce hladké mouky
1 pol. lžíce mleté sladké maďarské papriky
200 ml smetany
sůl
čerstvě mletý pepř
1 paprikový lusk (nejlépe mix červené, zelené a žluté papriky)
2 rajčata
olej na orestování
100 g zakysané smetany na ozdobení
noky
500 g hladké mouky
5 vajec
1 káv. lžička soli
100 ml vody
2 pol. lžíce slunečnicového oleje

POSTUP

1. kuřecí stehna vykostíme, naporcujeme, ochutíme solí a pepřem a opečeme je na pánvi na oleji prudce z obou stran
2. v kastrolu rozehřejeme máslo, dozlatova osmahneme nahrubo nakrájenou cibuli, přidáme mouku, mletou papriku a krátce orestujeme. Přilijeme 500 ml vody nebo drůbežího vývaru, zamícháme, vložíme kousky masa a 10 minut podusíme. Přidáme smetanu, necháme projít varem, dochutíme solí a pepřem
3. rajčata bez semen a vyjádřincované papriky nakrájené na větší kostky, prudce a krátce orestujeme
4. maso přeléváme omáčkou (pozor, maďarské omáčky nejsou vůbec husté), ozdobíme restovanou zeleninou a jako přílohu zvolíme vynikající noky

Noky:
1. z vajec, mouky, soli a vody vymícháme v misce hladké těstíčko
2. skrz hrubé díry cedníku na noky zaváříme těsto do vroucí osolené vody s olejem, vaříme cca 5 - 7 minut, sítem vybereme a propláchneme studenou vodou
vytisknout Tisk  |   uložit do PDF PDF  |   poslat e-mailem Poslat  |   sdílet Sdílet  |   hodnotit Hodnotit  |   opravit (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Opravit  |   nový recept (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Nový  |   nahlásit porušení práv (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Nahlásit
Sdílení receptu: 
Google Google  |   Facebook Facebook  |   Twitter Twitter
Trvalý odkaz: 
povinná položka Povinná položka
  
 *
 **
 ***
 ****
 *****
  

KOMENTÁŘE

Zatím k receptu není žádná diskuse
Nový komentář
Hodnocení receptu:  * |   ** |   *** |   **** |   *****
      
Pro přihlášení pomocí Google účtu, OpenID nebo MojeID využijte přihlášení v horní části stránky.
povinná položka Povinná položka
eCookBook.cz   :   mojeZáruky.cz   :   mojeSpotřeba.cz   :   Podmínky použití   :   Partneři   :   Reklama   :   Kontakt
Eugen Letý © 2004 - 2019
Jsme na Facebooku RSS kanály
Na této stránce použité názvy produktů, firem apod. mohou být ochrannými známkami nebo registrovanými ochrannými známkami příslušných vlastníků.