Všechny Vaše recepty na jednom místě

 

.mojeid.cz 

 

E-mail:  Heslo:    registrace

Home > Recepty > Houby > Chřest zadělávaný s houbami
 

Chřest zadělávaný s houbami

Chřest zadělávaný s houbami
 
  • přidat obrázek ...
 
nezadáno
Počet porcí
4
Počet zobrazení
1134x
Autor: neuveden

SUROVINY

200 g očištěných čerstvých hub (žampióny
hřiby pravé nebo světlé houby hřibovité)
10 g másla a petrželka
700 g čerstvého nebo 500 g sterilovaného chřestu a sůl. Na jíšku: 40 g másla a 40 g hladké mouky
3 dl vývaru z chřestu
trochu muškátového květu
petrželka
citrónová šťáva
2 čerstvé žloutky a 1 dl mléka na zjemněni.

POSTUP

V kastrole na rozehřátém másle zpěníme jemně rozsekanou petrželku, k ní přidáme na plátky nakrájené houby, osolíme a doměkka udusíme. Oloupaný chřest svážeme do svazečků, vložíme do vařící osolené vody, uvaříme doměkka, scedíme a necháme okapat. Z másla a mouky si připravíme světlou jíšku, podlijeme ji studeným vývarem z chřestu a za stálého míchání do husta svaříme. Takto zahoustlou omáčku osolíme, okořeníme květem a jemné rozsekanou petrželkou, zjemníme žloutky rozkvedlanými v mléce, pak do ní vložíme uvařený chřest, podušené houby, zakapeme citrónovou šťávou a silně prohřejeme. Vařit se již nesmí. (Sterilovaný chřest nevaříme, pouze ho jen v omáčce prohřejeme.) Nyní chřest dáme na mísu a kolem urovnáme malé houskové nebo morkové knedlíčky. Podáváme jako samostatný pokrm a bez knedlíčků jako přílohu k sekané svíčkové, k dušenému telecímu nebo králičímu masu apod.
vytisknout Tisk  |   uložit do PDF PDF  |   poslat e-mailem Poslat  |   sdílet Sdílet  |   hodnotit Hodnotit  |   opravit (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Opravit  |   nový recept (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Nový  |   nahlásit porušení práv (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Nahlásit
Sdílení receptu: 
Google Google  |   Facebook Facebook  |   Twitter Twitter
Trvalý odkaz: 
povinná položka Povinná položka
  
 *
 **
 ***
 ****
 *****
  

KOMENTÁŘE

Zatím k receptu není žádná diskuse
Nový komentář
Hodnocení receptu:  * |   ** |   *** |   **** |   *****
      
Pro přihlášení pomocí Google účtu, OpenID nebo MojeID využijte přihlášení v horní části stránky.
povinná položka Povinná položka
eCookBook.cz   :   mojeZáruky.cz   :   mojeSpotřeba.cz   :   Podmínky použití   :   Partneři   :   Reklama   :   Kontakt
Eugen Letý © 2004 - 2014
Jsme na Facebooku RSS kanály
Na této stránce použité názvy produktů, firem apod. mohou být ochrannými známkami nebo registrovanými ochrannými známkami příslušných vlastníků.