Všechny Vaše recepty na jednom místě

 

.mojeid.cz 

 

E-mail:  Heslo:    registrace

Home > Recepty > Houby > Houbová kaše
 

Houbová kaše

Houbová kaše
 
  • přidat obrázek ...
 
nezadáno
Počet porcí
4
Počet zobrazení
954x
Autor: neuveden

SUROVINY

600 g čerstvých žampiónů
2 dl husté bešamelové omáčky
4 lžíce smetany
sůl
nepatrné muškátového květu
trochu mletého pepře
pokud možno bylého
40 a asi

POSTUP

Žampióny omyjeme, osušíme, kloboučky sloupneme a syrové žíněným sítem protřeme. Protlak dáme do větší pánve, přidáme bešamelovou omáčku, smetanu, sůl, koření a na ohni za stálého míchání asi 6 až 8 minut podusíme. Potom kaši z ohně odstavíme, přidáme rozpuštěné máslo a dobře vyšleháme.Obměna: Místo žampiónů můžeme také použít klobouky kozáků, které však nejdřív bud ve vývaru, připraveném z kostky masoxu, krátce povaříme, anebo na kousky nakrájené na másle podusíme a pak je teprve sítem protřeme. Další postup se nemění. Kaši podáváme jako přílohu k některým masitým minutkám, např. k telecím nebo krůtím řízkům, k medailónkům z telecího masa apod., anebo ji podávám s vařenými brambory a zeleninovým salátem.
vytisknout Tisk  |   uložit do PDF PDF  |   poslat e-mailem Poslat  |   sdílet Sdílet  |   hodnotit Hodnotit  |   opravit (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Opravit  |   nový recept (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Nový  |   nahlásit porušení práv (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Nahlásit
Sdílení receptu: 
Google Google  |   Facebook Facebook  |   Twitter Twitter
Trvalý odkaz: 
povinná položka Povinná položka
  
 *
 **
 ***
 ****
 *****
  

KOMENTÁŘE

Zatím k receptu není žádná diskuse
Nový komentář
Hodnocení receptu:  * |   ** |   *** |   **** |   *****
      
Pro přihlášení pomocí Google účtu, OpenID nebo MojeID využijte přihlášení v horní části stránky.
povinná položka Povinná položka
eCookBook.cz   :   mojeZáruky.cz   :   mojeSpotřeba.cz   :   Podmínky použití   :   Partneři   :   Reklama   :   Kontakt
Eugen Letý © 2004 - 2019
Jsme na Facebooku RSS kanály
Na této stránce použité názvy produktů, firem apod. mohou být ochrannými známkami nebo registrovanými ochrannými známkami příslušných vlastníků.