Všechny Vaše recepty na jednom místě

 

.mojeid.cz 

 

E-mail:  Heslo:    registrace

Home > Recepty > Houby > Houbové karbanátky
 

Houbové karbanátky

Houbové karbanátky
 
  • přidat obrázek ...
 
nezadáno
Počet porcí
4
Počet zobrazení
3007x
Autor: neuveden

SUROVINY

500 g čerstvých hub (pečárky
hřiby pravé
májovky. holubinky
hřiby hnědé
křemenáče
klouzky
čirůvky zelánky)
40 g másla
30 g cibule
petrželka
2 žemle
0,25 l mléka
100 g anglické slaniny
sůl
mletý pepř
2 vejce
podle potřeby strouhanka
80 g sádla na pečeni a trochu vývaru na podlití.

POSTUP

V kastrole rozehřejeme máslo, do něho vložíme nadrobno nakrájenou cibuli a jemně rozsekanou petrželku a trochu osmahneme. K osmahnuté cibuli přidáme na kostičky nakrájené houby, udusíme doměkka a necháme vychladnout. Pak k nim přidáme ostrouhané, rozkrojené, v mléce namočené a vymačkané žemle, pokrájenou slaninu, promícháme a na masovém strojku vše umeleme. Připravenou směs dáme do misky, osolíme, opepříme, přidáme vejce, podle potřeby strouhanku a dobře promícháme. Ze směsi utvoříme na prkénku posypaném strouhankou malé karbanátky, dáme je na pekáč, přelijeme horkým sádlem a za občasného přelévání vlastní šťávou, kterou podle potřeby doplňujeme vývarem, ve středně horké troubě pečeme asi 20 minut. Obměny: Místo žemlí můžeme do směsi promíchat 2 větší uvařené a nastrouhané brambory a 2 lžíce mléka. Do směsi můžeme také přidat 100g vepřového a 100g hovězího umletého masa nebo lžičku sardelové pasty, popř. 2 stroužky česneku. Místo karbanátků můžeme ze směsi utvořit malé válečky (krokety), obalit ve 2 bílcích rozšlehaných s 2 lžícemi vody, ve strouhance a pak ve vyšší vrstvě rozehřátého tuku vysmažit. Příloha: vařené brambory, bramborová kaše a saláty ze syrové zeleniny zejména okurkový salát nebo dušený špenát.
vytisknout Tisk  |   uložit do PDF PDF  |   poslat e-mailem Poslat  |   sdílet Sdílet  |   hodnotit Hodnotit  |   opravit (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Opravit  |   nový recept (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Nový  |   nahlásit porušení práv (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Nahlásit
Sdílení receptu: 
Google Google  |   Facebook Facebook  |   Twitter Twitter
Trvalý odkaz: 
povinná položka Povinná položka
  
 *
 **
 ***
 ****
 *****
  

KOMENTÁŘE

Zatím k receptu není žádná diskuse
Nový komentář
Hodnocení receptu:  * |   ** |   *** |   **** |   *****
      
Pro přihlášení pomocí Google účtu, OpenID nebo MojeID využijte přihlášení v horní části stránky.
povinná položka Povinná položka
eCookBook.cz   :   mojeZáruky.cz   :   mojeSpotřeba.cz   :   Podmínky použití   :   Partneři   :   Reklama   :   Kontakt
Eugen Letý © 2004 - 2019
Jsme na Facebooku RSS kanály
Na této stránce použité názvy produktů, firem apod. mohou být ochrannými známkami nebo registrovanými ochrannými známkami příslušných vlastníků.