Hovězí marinovaná roštěná po brazilsku s fazolkami ve slanině a bramborový brazilský salát

0 hodnocení
Sdílet Označení

Suroviny

na porce

  • ROŠTĚNÁ:
  • kvalitního hovězího v celku nejlépe nízký roštěnec 800 g
  • limetky 4
  • hrubozrnné soli 100 g
  • světlého piva 0,3 l
  • koriandru a tymiánu 1 svazek
  • olivového oleje 100 ml
  • pepř
  • FAZOLKY:
  • čerstvých nebo mražených celých fazolových lusků 400 g
  • plátků anglické slaniny 8
  • olivový olej
  • pepř
  • sůl
  • BRAMBOROVÝ SALÁT Z RIA:
  • vařených brambor ve slupce 400 g
  • majonézy 100 g
  • koriandru 1 svazek
  • limetka 1
  • olivový olej
  • pepř
  • sůl

Postup

1 1. Očištěné maso přes noc marinujeme ve směsi hrubozrnné soli, piva, limetové kůry a šťávy, pepře a sekaných bylinek.
2 2. Poté ho prudce opečeme ze všech stran na oleji, přendáme na rošt a pečeme při 160 stupních asi 30 - 40 minut (podle typu trouby).
3 3. Hotové krájíme na tenké plátky..
4 1. Fazolky očistíme od stopiček a prudce je spaříme v hodně osolené vodě, přendáme do ledové vody a poté necháme krátce okapat. Díky této úpravě nám fazolky zůstanou krásně zelené a křehké.
5 2. Do slaniny balíme otýpky fazolek, lehce okořeníme čerstvým pepřem, přendáme na plech, pokapeme olejem, vložíme do rozpálené trouby a pečeme při 250°C 10 minut.
6 1. Brambory oloupeme, nakrájíme na kostičky a smícháme je s majonézou, ochutíme solí, pepřem, limetkovou šťávou, sekaným koriandrem, zakápneme olivovým olejem a necháme v chladu proležet.
7 2. Před podáváním salát můžeme ještě dochutit. Brambory hodně absorbují jak sůl, tak i limetkovou sťávu, tudíž salát po uležení může ztratit svoji původní chuť.

Mohlo by Vás zajímat

Pravý hospodský hovězí guláš
cibuli nakrájíme nahrubo a osmahneme na sádle nebo oleji - tak dlouho, dokud není opečená skoro dohněda. Udělá v guláši správnou barvu a chuť. P...
 · 00:30
Anglický roastbeef
Maso zbavíme loje a odblaníme. Lehce naklepeme, osolíme, opepříme, vložíme na část dobře rozehřátého sádla a po všech stranách prudčeji opečeme. ...
 · 01:00
Hovězí na pepři
Hovězí maso osušíme, odblaníme, silně posolíme (cibule je sladká) a pečlivě obalíme v pepři. Pepřem nešetřit. V kastrolu na kamnech rozpálíme ole...
 · 00:03
Klasická svíčková podle Dalibora Navrátila
Mrkev, cibuli, celer, petržel nastrouháme na hrubém struhadle. V kastrolu rozehřejeme třetinu másla a osmahneme v něm zeleninu. Zelenina se nemá ...
mojeSpotřeba.cz - evidence spotřeby energií
Mějte Vaší spotřebu domácnosti plně pod kontolou.
Nenechte se zaskočit vyúčtováním.
Přehledné statistiky, rady pro další úsporu, fotodokumentace odečtů, ...