Jazyk s křenovou omáčkou

0 hodnocení
Sdílet Označení

Suroviny

na porce

  • 2
  • • 5 zrníček černého koření
  • • sůl, vegeta
  • Omáčka:
  • • 500 ml masového vývaru
  • 2
  • 40
  • • 50 g postrouhaného křenu
  • • 20 g nadrobno posekaných mandlí
  • • 250 ml kyselé smetany
  • 1
  • • sůl, cukr

Postup

1 Jazyk uvaříme v osolené, okořeněné vodě, do které jsme přidali koření, celou cibuli a bobkové listy. Uvařený jazyk vyjmeme, na chvíli ho ponoříme do studené vody a potom oloupeme.
2 Z mouky a Flóry uděláme zápražku, zředime ji vývarem, přidáme smetanu, sůl, ocet, mandle a vše dohromydy povaříme. Nakonec přidáme do omáčky křen a chvíli ho v ní prohřejeme. Jazyk pokrájíme na tenké plátky, rychle jejich opečeme na troche Flóry a vložíme do omáčky.

Mohlo by Vás zajímat

Klasická svíčková podle Dalibora Navrátila
Mrkev, cibuli, celer, petržel nastrouháme na hrubém struhadle. V kastrolu rozehřejeme třetinu másla a osmahneme v něm zeleninu. Zelenina se nemá ...
Uzený hovězí jazyk s křenovou omáčkou
Jazyk omyjeme a uvaříme do měka a sloupneme. Omáčka: Máslovou jíšku naředit mlékem a částečně vývarem z jazyku, lehce povařit, osolit, přidat tr...
Bašta z pohoří Mátra s bramborami na slanině pečenými na žhavých uhlících
Slaninu nakrájíme na nudličky, osmahneme a opečeme na ní uzený hovězí jazyk. Přidáme na nudličky nakrájenou svíčkovou a necháme dál smažit. Osolí...
Svíčková paní Hany ze Vsetína
Naloženou kořenovou zeleninu dáme do mísy, přidáme nakrájený celer, mrkev, petržel a cibuli a zalijeme vodou. Lehce promícháme a do směsi naložím...
 · 01:00 · 
mojeSpotřeba.cz - evidence spotřeby energií
Mějte Vaší spotřebu domácnosti plně pod kontolou.
Nenechte se zaskočit vyúčtováním.
Přehledné statistiky, rady pro další úsporu, fotodokumentace odečtů, ...